Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj skončil ve vazbě

JABLONEC NAD NISOU - Nenapravitelný zloděj se přišel policistům ve Mšeně sám udat a v rámci zkráceného přípravného řízení vedeného do 48 hodin skončil ve vazbě. 

Minulý týden v úterý 16. února policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou – Mšeně ve zkráceném přípravném řízení sdělili 44letému muži podezření ze spáchání trestného činu krádeže, kterého se dopustil v předchozí den nejprve krátce před devatenáctou hodinou v prodejně Kaufland v Jablonci nad Nisou v ulici U Kostela a vzápětí ještě po půl osmé hodině v obchodním centru Rýnovka v prodejně Albert. V Kauflandu odcizil univerzální nabíječku Avantree TR 851 v hodnotě 399,- Kč, kterou si vložil do kapsy u mikiny a takto prošel pokladnou bez jejího zaplacení. Následně, po té co přešel do Rýnovky, tak v Albertu ukradl Nescafé Espresso Original v hodnotě 150,- Kč, které si též vložil do kapsy u mikiny a pokladnami prošel bez zaplacení. Ani v jedné prodejně nebyl při krádeži přistižen. K odcizení uvedeného zboží se přišel vzápětí ve dvacet hodin sám přiznat právě policistům na Obvodní oddělení ve Mšeně.

Podezřelý se uvedených skutků dopustil i přesto, že byl za takový čin v uplynulých třech letech pravomocně odsouzen Okresním soudem v Litoměřicích. Policisté muže zadrželi a umístili do policejní cely. Ve věci bylo vedeno zkrácené přípravné řízení do 48 hodin v rámci, kterého byl podezřelý soudcem Okresního soudu v Jablonci nad Nisou vzat do vazby a následně eskortován do Vazební věznice v Liberci. Nenapravitelnému zloději nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


23. 2. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

 

vytisknout  e-mailem