Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj trhal parkety

TEPLICE - Vytrhaná podlaha; Nechtělo se mu do vězení; Kradou se i stará auta... 

V domě kradl parkety
     Až tříletý trest odnětí svobody může hrozit 37letému muži, který vnikl do neobydleného domu v Teplicích. Zde poté z podlahy vytrhal dřevěné parkety v hodnotě tři tisíce korun, na místě činu byl zadržen policisty. Jeho jednání bylo vzhledem ke způsobené škodě nejdříve posuzováno jako přestupek, ale vzhledem k tomu, že byl v uplynulých letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen, bude případ dále vyšetřován jako přečin krádeže.
 
Nechtělo se mu do vězení
     Tři roky navíc si může odsedět 33letý muž, kterého v minulosti poslal teplický soud za mříže. Odsouzenému se totiž do „basy“ nechtělo, a tak se úmyslně výkonu trestu vyhýbal a do vězení nenastoupil. Od srpna po něm na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pátrali policisté, kteří jej tento týden zadrželi. Muž byl obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a následně převezen do věznice.
 
Kradou se i stará auta
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích Proseticích odcizil osobní vozidlo FIAT Uno. Majitel vyčíslil hodnotu třiadvacet let starého auta na sedm tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až dvouleté vězení.
 
Škodovka zůstala bez kol
      Všechna čtyři kola odcizil během noci neznámý pachatel ze zaparkovaného vozidla Škoda Octavia. Majiteli vozidla však způsobil daleko větší škodu poškozením auta, než krádeží. Zatímco plechové disky s pneumatikami měly hodnotu necelých sedm tisíc korun, poškozením karoserie vozidla způsobil zloděj škodu 33 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a poškození cizí věci.
 
 
Teplice, 28. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem