Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj u jezera

LITOMĚŘICE - Koupat se nepřišel; Vášnivý kuřák; Okradl seniorku…  


Koupat se nepřišel
Ve čtvrtek v ranních hodinách navštívil pláž úštěckého jezera Chmelař zloděj. Neměl v úmyslu se smočit ve vodě. Jeho pozornost byla zaměřena na stánek s občerstvením, který stojí na pláži. Za použití násilí se mu podařilo odstranit okenici zakrývající prodejní okénko, a poté vlezl dovnitř stánku. Z občerstvení si odnesl pět lahví tvrdého alkoholu a šest krabiček cigaret zn. Marlboro. Krádeží vloupáním způsobil škodu 1 500 Kč. Policie neznámého pachatele podezřívá z trestného činu krádeže a zahájila po něm pátrání.
 

 

Vášnivý kuřák
Ve čtvrtek ráno se do litoměřické herny v Pokratické ulici vloupal dosud neustanovený pachatel. Neodradila ho ani mříž a visací zámek na dveřích. Po jejich odstranění vnikl do herny. Jednalo se asi o vášnivého kuřáka, jelikož v baru sebral 158 krabiček cigaret různých značek v hodnotě téměř 12 000 Kč. Nenechal na místě ani nalezenou kasírtašku , ve které objevil finanční hotovost. Pak se z herny potichu vytratil. Majiteli herny, který na krádež přišel v dopoledních hodinách, způsobil celkovou škodu přesahující 18 000 Kč. Podle trestního zákoníku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

Stařenka přišla ve svém domě o peníze
88letá seniorka si ve Slatině neuzamkla svůj dům. Toho využil pachatel, který vnikl do domu bez jakéhokoliv použití násilí a ze šuplíku jí sebral 14 000 Kč. Stará paní uslyšela ve středu dopoledne v domě šramot, šla se podívat do kuchyně, ve které stál neznámý muž. Na otázku, co v bytě pohledává, odpověděl, že hledá starostu obce. Důvěřivá paní mu uvěřila, vyšla s ním před dům a ukázala mu cestu. Ve čtvrtek dopoledne se však chtěla raději přesvědčit, zda má svoje úspory v pořádku a na svém místě. Když peníze nenašla, uvědomila si, že se nejednalo o slušného člověka, ale o podvodníka a zloděje. Důvěřivá stařenka se vystavila velkému nebezpečí.
 

Popis Pachatele:

Neznámý muž bílé pleti, ve věku 30 -35 let, má štíhlou 175 -180 cm vysokou postavu. Má hnědé nakrátko ostříhané vlasy a nosí dioptrické brýle. Na sobě měl modré montérky, ale mohlo jít i kombinézu. Podobiznu neznámého pachatele policie k dispozici nemá.

Policie proto vyzývá především starší občany, aby si více všímali pohybu neznámých osob v okolí svých domů.Zároveň je důležité, aby si řádně zamykali svoje obydlí. Jakékoliv informace k podezřelému muži, který stařenku okradl, volejte na bezplatnou policejní linku 158. Děkujeme!
 

por. Ing. Alena Romová
13. 8. 2010 Litoměřice
tel. : 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem