Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj ujížděl na kole

ÚSTÍ NAD LABEM - Policisté kontrolovali "známou firmu" na kole za 90 tisíc korun. 

V sobotu v dopoledních hodinách v centru města si policejní motorizovaná hlídka všimla 31letého cyklisty jedoucího na dosti drahém kole. Vzhledem k tomu, že to byl pro policisty známý obličej s nemalou kriminální minulostí, tak se rozhodli jej zkontrolovat. Při této kontrole muž tvrdil a policisty přesvědčoval, že se jedná o jeho kolo a že ho v žádném případě nikde nevzal. Po chvilce policistům operační důstojník oznámil, že v centru města došlo ke vloupání do sklepa a ke krádeži horského kola v hodnotě 89 tisíc korun. Policistům hned bylo jasné, že před nimi stojí pachatel. Ten ze vzápětí přiznal, že kolo před chvílí odcizil ve sklepních prostorách v ulici Sadová. Zloděj byl zadržen, kolo zajištěno a následně vráceno majiteli. V současné době je 31letý muž podezřelý z trestného činu Krádeže a Porušování domovní svobody, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 5 let.

Vloupání do nákladních vozidel
Policejní komisař rozšířil obvinění 41letému muži z trestného činu Krádeže, Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a Poškození cizí věci. Obviněný se v několika případech na parkovišti hypermarketu v Trmicích vloupal do nákladních vozidel. Z vozidle bral vše, co mu přišlo pod ruku. Jeho předešlou trestnou činností jsou krádeže kabelů na železnici. Škoda, kterou způsobil se pohybuje kolem 62 tisíc korun a hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí od 1 roku do 6 let.

Vloupání do vozidla
Dosud neznámý pachatel se v neděli krátce po půlnoci v ulici Zálužanská vloupal do osobního vozidla Škoda Super, ze kterého následně odcizil navigaci, peněženku s doklady a náčiní na hraní šipek. Majiteli svým jednáním způsobil škodu kolem 76 tisíc korun.

Ústí nad Labem 6.10.2014
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

 

vytisknout  e-mailem