Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj ujížděl policistům

JABLONEC N.N. - Pes ho na útěku vypátral. 

V pondělí v 3.35 projížděla policejní hlídka Rychnovem u Jablonce n.N. Ještědskou ulicí. V opačném směru jel na neosvětleném motocyklu značky MZ muž. Policista-psovod začal motocykl pronásledovat. Na výstražné zvukové a světelné znamení policejního vozidla motocyklista nezastavil, naopak přidal na rychlosti a ujížděl pryč. Na kruhovém objezdu se snažil zmást hlídku jízdou v protisměru a poté odbočením na cestu vedoucí na Rádlo, dále na Milíře a další místa. Při pronásledování kličkoval, až na cestě ke koupališti narazil do zaparkovaného vozidla značky Opel Corsa. Po střetu již v jízdě nepokračoval, ale utíkal pryč. Nereagoval ani na výzvu ,,jménem zákona stůj, nebo použiji služebního psa“. Na řadu přišel policejní pes, který splnil svoji úlohu na jedničku a motocyklistu vyhledal, jak se ukrývá za jednou z budov. Muž byl zadržen a převezen na policejní oddělení.

Policisté zjistili, že na tohoto 25letého muže z Jablonce n.N. vydal Okresní soud v Jablonci n.N. příkaz k zatčení. Důvodem byla mužova předchozí trestná činnost. V květnu letošního roku se vloupal do stodoly bývalého zemědělského družstva na Nové Vsi n.N. a odcizil zde různé kovové předměty. V polovině července se vloupal do domu v Palackého ulici v Jablonci n.N. a odnesl si věci v hodnotě 41 000 Kč. Začátkem srpna odcizil od zadních vchodových dveří panelového domu v Jizerské ulici v Jablonci n.N. zaparkovaný motocykl značky MZ v hodnotě 10 000 Kč. Byl to právě zmíněný motocykl, s kterým ujížděl policejní hlídce a následně naboural zaparkované vozidlo. Při zadržení měl muž u sebe batoh a dvě krabice věcí. Ukázalo se, že muž  stihl věci odcizit v Rychnově ze zaparkovaného vozidla. Hodnota  věcí představovala částku 32 000 Kč.

Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeží, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci, za což mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Další jeho vyšetřování je vedeno již vazebně.

policejní pespolicejní pes


por.Mgr.Ludmila Knopová
17. srpna 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem