Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj ukradl maso a uzeniny

MOST -Zboží odcizil z otevřené dodávky; Z domova jezdil do Mostu vykrádat škodovky; Auto není výloha 

 Z domova jezdil do Mostu vykrádat škodovky

Osobní vozidla značky Škoda si oblíbil 33letý muž z jedné vísky na Mostecku. Z místa bydliště vyjížděl v nočních hodinách do Mostu a během několika lednových dnů stihl vykrást čtyři vozidla značek Škoda Felicia a Octavia. Do aut vnikal násilím a odcizil autorádia, nářadí, navigaci. Z jednoho vozidla odnesl bezpečnostní vestu a vybavení pro jezdce na koně. Poškození majitelé odhadli, že jim pachatel zanechal hmotné škody v celkové výši 31 000 korun. Část lupu policie zajistila v jedné garáži a vrátila ho původnímu majiteli. Kriminalisté pachatele v krátké době odhalili a komisař mostecké policie ho obvinil z přečinu krádeže vloupáním. Obviněný je stíhán na svobodě. Za tuto krádež může očekávat až tříletý trest odnětí svobody.


 

Z dodávky zloděj ukradl přepravky s masem a uzeninou

Mostecká policie pátrá zatím po neznámém pachateli. Ten včera dne 29. ledna mezi 8.30 až 8.40 hodinou v Mostě v ulici Zdeňka Fibicha u prodejny potravin odcizil masné výrobky. Lapka využil situace, kdy řidič auta byl v obchodě a neměl uzamčené vozidlo. Vnikl do zadní části dodávky a z ní vzal tři přepravky červené barvy. V nich bylo přes dvacet kilogramů turistického salámu, kuřecí prsa, anglická slanina a hovězí maso. Krádež zboží řidič zjistil až v další prodejně v Litvínově, když si všiml, že má v nákladním prostoru nepořádek. Poškozená pražská firma vyčíslila škodu na částku sedm tisíc korun. Případ krádeže nyní vyšetřují mostečtí policisté, kteří zároveň hledají svědky. Ti mohou zavolat na linku 158.


 

Do prodejny s nábytkem přišel zloděj

Neznámého pachatele přilákal objekt prodejny s nábytkem, kde v prosinci hořelo. Násilím vnikl do budovy a poté uvnitř hledal, co by odcizil. Zřejmě se mu nic nehodilo. Z objektu odešel. I tak na budově vznikla poškozenému majiteli hmotná škoda, kterou zatím přesně nevyčíslil. Případem pokusu krádeže se zabývají mostečtí policisté. Případ požáru objektu a okolnosti vyšetřují nadále kriminalisté.


 

Vagón ozdobil sprejer

Škodu za 13 tisíc korun zanechal Českým drahám zatím neznámý sprejer. Ten v přesně nezjištěnou dobu na vlakovém seřadišti v obci Třebušice na Mostecku na odstaveném železničním vagónu pomaloval jeho boční stěnu. Několikabarevné obrazce pokryly plochu 12 metrů čtverečních. Poškozená organizace tento týden poničení vagónu oznámila.  Případ poškození cizí věci šetří mostecká policie.


 

Odložené věci v autech přilákaly zloděje

Odložené věci v autech lákají zloděje. Policie v těchto dnech zaznamenala hned několik případů, které by se nemusely stát, kdyby motoristé ve svých vozech nenechali ležet příruční zavazadla, tašky a další věci. V centru Mostu lapka v pondělí vnikl do auta značky Suzuki. Uvnitř našel kabelu s doklady a platební kartou. V jiném autě v Mostě téhož dne padla do oka zloději taška s notebookem a učebnicemi. Poškozená si ji tam ponechala jen na dobu patnácti minut, když si odskočila do obchodu a přišla o ni. V Litvínově lapka využil doby, kdy řidička první den v týdnu odběhla pro dítě do školky. Kabelku si nechala v autě. Když se po deseti minutách vrátila, byla bez ní. Přišla i o mobilní telefon, doklady a peníze. Včera u pošty v Mostě vnikl v odpoledních hodinách na parkovišti lapka do zaparkované škodovky. V autě našel tašku s oděvy, kterou odnesl. Zloději majitelům aut způsobili škody za více jak 36 tisíc korun. Auta při vloupání poškodili, neboť použili k vniknutí do vozidel značnou sílu. Policie vyzývá motoristy, aby ve svých vozech neponechávali žádné věci. I taška s bezcenným obsahem přiláká zloděje. Poškozením automobilu vznikne mnohdy řidiči vyšší škoda než samotnou krádeží. 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 30. ledna 2013

vytisknout  e-mailem