Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděj ukradl z kanceláře čtvrt milionu

Zachytila ho však bezpečnostní kamera. Poznáte ho? 

Ve čtvrtek 5. června krátce před polednem vešel do objektu jedné ze společností sídlící v pražském Karlíně doposud neznámý muž. Přes sklad společnosti se dostal do jedné z kanceláří, kde si otevřel zásuvku kancelářského stolu a z pokladny odcizil hotovost 250 000,- Kč. To mu ovšem nestačilo a z osobní tašky jednoho ze zaměstnanců ukradl ještě peněženku s hotovostí, platební kartou a všemi doklady. Pohyb zloděje však zachytila bezpečnostní kamera. Na jednom ze záznamů je vidět průchod pachatele skladem, na druhém pak snímá kamera odraz v okně, kde je vidět jeho pohyb v kanceláři.
 
Dle kamerových záznamů se činu dopustil muž tmavé pleti ve věku kolem 18 – 25 let, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy s černými krátkými vlasy. Oblečen byl do červené košile s dlouhými rukávy, modrých džínových kraťasů a na nohou měl bílé ponožky, sportovní boty a na obličeji sluneční brýle s výraznými plastovými obroučkami, s největší pravděpodobností žluté barvy.
 
Policisté třetího policejního obvodu tak touto cestou žádají širokou veřejnost o poskytnutí informací v případě, že by muže na kamerovém záznamu někdo poznal. Informace přijmou kdykoliv operátoři bezplatné tísňové linky 158 nebo policisté na kterékoliv služebně Policie ČR.
V případě dopadení a odsouzení hrozí muži za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku trest odnětí svobody až na pět let.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 4. 7. 2014

vytisknout  e-mailem