Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloděj v chatě

Český Krumlov - Větřní - Koncem pracovního týdne vnikl po překonání drátěného oplocení na pozemek zahrady v zahradní kolonii v obci Větřní neznámý zloděj.  

Rozbil okno vedoucí do sklepa zahradní chaty a vnikl dovnitř. Sklep prohledal a odcizil motorovou pilu, lištu na mot. pilu, dvě úhlové brusky, ruční kotoučovou pilu, příslušenství k vrtačkám, montážní ploché klíče a několik láhví alkoholu. Stejným způsobem jakým se dostal dovnitř také sklep opustil.
 
Poté rozbil jednokřídlé prosklené okno a vnikl do koupelny chaty. Odcizil odtud dvě pákové sprchové baterie. Nato prošel do obýváku a kuchyně, vše prohledal a odcizil satelitní přijímač s kartou, horkovzdušnou pistoli, přímočarou pilu, vrtačku, pájecí pistoli, úhlovou brusku s příslušenstvím a další ruční nářadí (šroubováky, kladívka, ploché montážní klíče). Po schodech pak zloděj vyšel do podkroví chaty, odkud odcizil setobox. Chatu poté opustil po odemčení vchodových dveří klíčem, který nalezl v chatě.
 
Jednáním poškozenému majiteli chaty vznikla škoda na odcizených věcech ve výši asi 28 000 Kč a na rozbitých oknech škoda asi 1 500 Kč. Přivolaní policisté zahájili úkony trestního řízení, ve spolupráci s kriminalistickým technikem ohledali místo činu a zajistili stopy, které budou zaslány k provedení potřebných expertiz.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
10. ledna 2011
 

vytisknout  e-mailem