Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj v chatkách

LITOMĚŘICE – Zničil víc, než sebral; Auto není trezor; Ve dvou se to lépe táhne 

V chatové kolonii u obce Terezín, řádil v tomto týdnu zloděj. Postupně navštívil tři rekreační chaty, kam vnikl násilným způsobem. Jeho kořistí se stalo příruční zavazadlo s ošacením. Poškozením chatek způsobil škodu za více jak 6 tisíc korun a hodnota lupu je vyčíslena na několik stokorun. Svým jednáním se dopustil trestných činů krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 

Auto není trezor
V zaparkovaném vozidle v centru Roudnice nad Labem si ponechal ve středu poškozený muž své cennosti. Po návratu k vozidlu byl nemile překvapen. Vozidlo mezitím navštívil neznámý lapka, který rozbil okénko a sebral tašku s doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. Majitel vozidla tak přišel během chvíle o více jak 30 tisíc korun. Pachatele krádeže vloupáním a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku může postihnout až dvouletý trest odnětí svobody.
 

Ve dvou se to lépe táhne
Nakupovat bez peněz se vydali ve středu 30letý muž a 24letá žena z okresu Litoměřice. Navštívili nákupní centrum ve Štětí. Jako první vstoupil do prodejny muž, který si vybral balení pracího prostředku. Toto balení podal přes vstupní turnikety mimo pokladnu své společnici, která tu na něj čekala. Při odchodu z prodejny byla i s nezaplaceným zbožím zadržena. Následným šetřením policisté zjistili, že ani jeden z povedené dvojice nemá čistý rejstřík. Za opakované krádeže si mohou vysloužit až tříletý pobyt ve vězení.
 

Škrábanec za 20 tisíc
V noci na středu poškrábal neznámý vandal vozidlo značky Volkswagen zaparkované na odstavném parkovišti v Litoměřicích. Jedním tahem udělal rýhu dlouhou 2,5m přes celý bok vozidla. Hmotná škoda způsobená tímto činem je vyčíslena na 20 tisíc korun. Litoměřičtí policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.
 

22. 3. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem