Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj v domě

CHOMUTOV - Do skladu za pomoci klíčů, Pozitivní dechová zkouška... 

Zloděj v domě
Do rodinného domu ve Spořicích se kdosi vloupal. Zloděj vnikl dovnitř, všechno prohledal a odnesl finanční hotovost, dva mobilní telefony a větší množství šperků ze žlutého kovu. Majitelka upřesnila celkovou škodu na téměř 76 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.   
 
Do skladu za pomoci klíčů
Obvinění z krádeže si vyslechl a následně převzal 26letý muž z Radonic. Využil skutečnosti, že má svěřené klíče do skladu výrobků a v areálu kadaňské firmy odcizil větší množství uložených pneumatik s disky. Za dva měsíce, kdy takto jednal, vznikla firmě škoda ve výši 174 tisíc korun. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Pozitivní dechová zkouška
Policisté zadrželi v ulici Na Moráni řidiče vozidla VW Golf. 29letý Chomutovák řídil pod vlivem alkoholu. Pití před jízdou potvrdila provedená dechová zkouška, při které přístroj naměřil 1,33 a následně 1,29 promile alkoholu v dechu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pachateli až roční pobyt ve vězení.   
 
Porušil rozhodnutí soudu
Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelý 32letý muž z Peruce. Policisté totiž zjistili, že několik dní pobýval na začátku letošního roku v obci Prunéřov, ačkoli mu Okresní soud Chomutov pobyt v katastru okresu Chomutov zakázal. Zákaz je platný od září 2009 a jeho platnost končí za tři roky. Za uvedený trestný čin hrozí pachateli tříletý trest odnětí svobody.
 
Doma se nezranil
Policisté v Klášterci nad Ohří vyšetřují podvod, z kterého je podezřelý 59letý místní obyvatel. Muž utrpěl v červnu letošního roku úraz. Nechal se ošetřit u svého lékaře, kde uvedl, že se zranil v zaměstnání. Následně však bylo zjištěno, že k události došlo v místě bydliště. Muž tak neoprávněně čerpal vyšší příspěvky za pracovní neschopnost. Na dávkách dostal navíc minimálně 5 tisíc korun. Vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
Napadá družku
Chomutovští policisté zasahovali v Komenského ulici. V bytě panelového domu fyzicky napadl 24letý muž družku, se kterou žije ve společné domácnosti. Jelikož se intenzita násilí stupňuje, útoky jsou častější a žena již několikrát byla nucena vyhledat lékařské ošetření, přistoupili policisté k vykázání násilníka ze společně obývaného bytu.
 
4. října 2012 
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem