Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj v kolejišti

LITOMĚŘICE – Krádeží kabelů u výhybky ohrozil provoz  

Zloděj v kolejišti
Krádeže měděných součástí ze zařízení na trati nejsou ojedinělé. K poslední z nich došlo po nedělní půlnoci. Zloděj v prostoru kolejiště mezi železničními stanicemi Roudnice nad Labem a Bezděkov odcizil u výhybky několik metrů měděného kabelu v hodnotě 9 500 Kč. Jeho přestřižením ohrozil provoz na trati. Zdali si je vědom nebezpečí, které svým jednáním způsobil, není dosud známo. Neznámý vandal čelí podezření z trestného činu poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení a hrozí mu až šest let za mřížemi.
 

Vloupání do chat se množí
Po příjezdu na chatu je čekalo překvapení. Zjistili, že měli v době nepřítomnosti v objektu nevítaného hosta. Takto se dají popsat čtyři události, ke kterým došlo v pátek odpoledne. Po příjezdu na chatu v Roudnici nad Labem nalezl majitel v objektu nevídanou spoušť. Všechny věci v chatě byly přeházené a rozházené. Překvapený muž postrádá teleskopické nůžky, motorovou řetězovou pilu, benzínový křovinořez, bodová světla a stavební materiál v celkové hodnotě 17 000 Kč.
I majitelka chatky ve Štětí neměla v pátek odpoledne důvod k radosti. Zloděj po sobě nechal dvoje vypáčené dveře. Odnesl si motorový křovinořez a další věci v hodnotě 8 500 Kč.

V Zahořanech bylo zjištěno dokonce několik vloupání do zahradních chatek. Pachatel způsobil krádeží vloupáním do tří chat škodu 38 400 Kč.
V Malešově se pak během uplynulého pracovního týdne vloupal zloděj do dvou kůlen na oploceném pozemku. Poškodil elektroinstalaci a ukradl zde litinové víko od kotle na tuhá paliva. Majiteli způsobil 1 000 škodu.
 

Za volantem opilí jak zákon káže
Nehoráznou drzost měl bezohledný muž, který usedl za volant osobního automobilu v Libochovicích. V neděli odpoledne ho zastavila policejní hlídka, která zde vykonávala silniční kontrolu. 35letý řidič nadýchal přes 3 promile! Dalšího opilého řidiče za volantem osobního automobilu zastavili policisté v sobotu po půlnoci v obci Staré. Jemu byla naměřena hodnota přes 2,2 promile. Oba muži čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle trestního zákoníku jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý postih nebo zákaz činnosti.

 


por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 26. 6. 2011
 

vytisknout  e-mailem