Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloděj v kolonii

Český Krumlov – Kaplice - Ani koncem roku si nevzali zloději volno. (Hlasová schránka 974 232 116) 

V době někdy mezi pátečním a sobotním odpolednem řádil zloděj v zahrádkářské kolonii Blansko na Kaplicku.
 
Vypáčil visací zámek u dílny a odcizil odtud motorovou řetězovou pilu, elektrickou stolní brusku, úhlovou brusku, elektrickou horní frézku, benzínovou elektrocentrálu, elektrickou okružní pilu, elektrický hoblík, elektrickou leštičku karosérií a odnesl i univerzální hliníkový rozkládací žebřík a sekyrku Fiscars. Zloděj dále odstranil visací zámek u zděného přístřešku v horní části zahrady, odkud odcizil elektrické vodní čerpadlo patřící k pískovému filtru.
 
Odcizením věcí byla způsobena škoda ve výši 19 000 Kč. Zloděj také přestřihl pletivo oplocení zahrady, toto sešlapal a zahradu tímto místem opustil. Poškozením visacích zámků a plotu byla způsobena další škoda ve výši 1 000 Kč.
 
Na stejném místě a ve stejnou dobu, vypáčil dveře od plechové boudy na jiné zahradě, ale nic zde neodcizil. Pokusil se vypáčit také dřevěnou palubku u zárubně dveří rekreační chaty, ale to se mu nepovedlo a do chaty se nedostal. Poškozením dveří od plechové boudy a dřevěné palubky byla způsobena škoda ve výši celkem 700 Kč.
 
Případem se zabývají kapličtí policisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
2. ledna 2012

vytisknout  e-mailem