Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj v prodejně s nábytkem

LIBEREC - Způsobil škodu za šestnáct tisíc. 

V noci, z 8. na 9. září, navštívil prodejnu s nábytkem ve Zhořelecké ulici zloděj. Dovnitř vlezl větracím oknem a pak už si jen vybral věci k odnesení. Ukradl LCD monitor za téměř tři tisíce korun, počítačovou sestavu za deset tisíc, "flashku" za šest set korun a mobilní telefon. Také si vzal něco málo peněz, a to pět set korun na hotovostil. Celkově tak prodejně "zkrátil zisk" o téměř šestnáct tisíc korun. Nyní se policisté z Obvodního oddělení Liberec město snaží zjistit, kdo byl nočním zákazníkem prodejny.

UKRADLA BOTY A SNĚDLA BANÁNEK
Ve zkráceném trestním řízeni sdělili v těchto dnech policisté z Vesce podezření z trestnéh činu krádeže 26 leté ženě z Liberce. Včera byla "mlsat" v nákupním středisku Kaufland v Liberci 6. V oddělení cukrovinek si vzala banánek v čokoládě, který si rozbalila, snědla a nezaplatila. Když ji za pokladnami zadrželi pracovníci ostrahy, přiznala se jim, že kromě toho zde před třemi dny ukradla  sportovní boty za necelých tři sta korun. Žena ale měla smůlu, že se nejednalo o její první delikt. Za podobné byla již v posledních třech letech odsouzena. Nyní jí tak k dalšímu sdělení podezření stačila nezákonná "útrata" za 306 korun.

ZLODĚJ SI PŘIŠEL NA SLUŠNÉ PENÍZE
Nepříjemné překvapení čekalo včera po návratu domů majitele rodinného domu. Rozbité okno nevěstilo nic dobrého, což se vzápětí potvrdilo. Do domu se vloupal zloděj, který si vzal elektroniku a nářadí za 45 tisíc korun, ale i našetřené peníze. Celkem třicet pět tisíc korun. Ihned tuto skutečnost oznámil policistům. Ti přijeli i s technikem, místo zadokumentovali a sepsali s poškozeným  trestní oznámení na neznámého pachatele, který se dopustil trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Po pachateli intenzívně pátrají hejničtí policisté.

Z AUT BYLO CO BRÁT
Heslem "pokud něco chci, tak si to ukradnu" se zřejmě řídil zloděj, který se během úterního odpoledne vloupal do šedé octavie. Tu měl její majitel zaparkovanou v Máchově ulici - naprosti Svijanskému dvoru. Když ke svému autu majitel přišel, měl rozbité zadní boční okno a v autě mu chyběl notebook za více jak dvacet tisíc korun. Událost již šetří policisté z Vápenky.

S prázdnou neodešel ani zloděj, který se vloupal stejný den, mezi šestou a půl devátou večer,  do tmavomodré felicie. Oznamovatel, který je zároveň i poškozeným, ji měl zaparkovanou za Domem kultury v Liberci. Když k autu přišel, zjistil, že mu někdo rozbil pravé zadní okénko a ze zadní sedačky vytáhl tašku, kde bylo oblečení, hodinky a náramek, a to vše v hodnotě devíti a půl tisíce korun. Když se k tomu přičetlo rozbité okno, byla škoda téměř dvanáctitisícová. Policisté i toto vloupání do auta zadokumentovali a nyní provádějí šetření, která by vedla ke zjištění pachatele.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem