Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj vozidel skončil ve vazbě

CHOMUTOVSKO - Hodnota odcizených aut a dalších věcí dosáhla částky téměř 900 tisíc. 

Několik trestných činů včetně krádeže a vydírání má mít podle zjištění chomutovských kriminalistů na svědomí 34letý muž z Prahy, který se zdržoval v Chomutově.

Kriminalisté šetřením odhalili, že muž měl od srpna do listopadu odcizit celkem tři motorová vozidla. První z nich mělo zmizet koncem srpna z parkoviště na Zadních Vinohradech v Chomutově. Spolu s vozidlem značky Škoda Fabia kombi přišli poškození i o doklady, mobilní telefon a hudební nástroje, které byly uloženy v autě. Celkem jim tak vznikla škoda ve výši 495 tisíc korun.

Začátkem listopadu bylo v Bílině odcizeno další vozidlo, tentokrát značky Volkswagen Transporter v hodnotě předběžně vyčíslené na 80 tisíc korun.

Jen o pár dní později měl stejný podezřelý v Praze odcizit vozidlo značky Volkswagen Passat, v němž se nacházela peněženka s doklady a platebními kartami. Způsobená škoda byla odhadnuta na 305 tisíc korun.

Dvě z kradených vozidel dotyčný podle dosavadních zjištění využíval pro svou potřebu a sám je řídil, přestože má soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do února roku 2024.

Kromě popsaných jednání se měl v polovině listopadu společně s 25letou ženou dopustit krádeže v supermarketu na Chomutovsku. Podle pracovníků ostrahy si muž na prodejně do svého oděvu schoval bezdrátovou nabíječku a autonabíječku, s nimiž pak oba prošli prostorem pokladen bez zaplacení. Když poté s pracovníky ostrahy čekali na příjezd policie, tak muž utekl a následně ujel z parkoviště před prodejnou. K tomu použil právě odcizené vozidlo značky Volkswagen Passat, se kterým se měl navíc rozjet směrem k jednomu z členů ostrahy, jenž ho pronásledoval.

Když měli policisté dostatek důkazů svědčících o podezření na zmíněného 34letého muže a získali informaci, kde se nachází, přišli si pro něj. Zadrželi ho v bytě na chomutovském sídlišti.

Dvě z odcizených vozidel se policistům podařilo zajistit a budou vrácena jejich majitelům. Třetí vozidlo bylo zřejmě již rozebráno na díly a částečně rozprodáno.

Vyšetřovatel muže obvinil ze zločinů krádeže a vydírání, přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za jejich spáchání hrozí několikrát trestanému recidivistovi i s ohledem na spáchání části krádeží v době vládou vyhlášeného nouzového stavu až osmiletý trest odnětí svobody.

Na to, jak vyšetřování dopadne, si obviněný počká ve vazební věznici. Tam ho na základě podnětu vyšetřovatele a návrhu státního zástupce včera poslal soud.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 26. listopadu 2020

Odkazy do noveho okna

zajištěná vozidla

zajištěná vozidla 

Detailní náhled

zajištěná vozidla

zajištěná vozidla 

Detailní náhled

zajištěná vozidla

zajištěná vozidla 

Detailní náhled

zajištěná vozidla

zajištěná vozidla 

Detailní náhled

zajištěná vozidla

zajištěná vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem