Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj „vybílil“ sklep

LITOMĚŘICE - Ukradl z něj věci za 50 000 Kč; Vytvořili si soukromá jatka; Vloupal se do skladu nářadí 

 

Do sklepa chaty v Opárně se v uplynulých několika dnech vloupal zloděj. Vypáčil dveře ze zárubní u sklepa rekreačního objektu a potom už jenom bral, co mu přišlo do ruky. Ze sklepa si odnesl sekačku, motorovou pilu, nůžky na plot, kultivátor, gola sadu, elektrický kabel a gril. Majiteli způsobil krádeží věcí škodu 50 000 Kč. Oprava dveří bude stát další 1 000 Kč. Dosud neznámý pachatel je podezřelý z trestných činů Krádeže a Porušování domovní svobody. Policie po něm pátrá.

Na začátku prosince bylo na základě oznámení zjištěno, že na lovosickém pozemku skleníků u podniku Lovochemie se nacházejí zbytky těl zvířat. Dalším šetřením vyšlo najevo, že si v těchto místech komunita cizí národnosti zařídila soukromá jatka na zpracování vepřů. Celou záležitostí se v současné době zabývá Odbor životního prostředí MěÚ Lovosice a Veterinární správa Litoměřice za spolupráce PČR Obvodního oddělení PČR Lovosice. Policie v současné době prošetřuje, zdali v dané věci byla naplněna skutková podstata trestného činu Týrání zvířat či nikoliv. Na základě zjištěných výsledků Veterinární správy policie rozhodne o dalším postupu ve vyšetřování této neobvyklé události.

Další sklad vzal zloděj útokem. V posledním období se právě krádeže nářadí ze sklepů a skladů stále množí. Pachatel vnikl na dvůr u domu v Libkovicích pod Řípem a poté se vloupal do skladu nářadí, ze kterého odcizil motorovou pilu s krytem lišty a brzdou. Hodnota  pily dosud nebyla stanovena.
Ve věci se jedná o podezření z trestných činů Krádeže a Porušování domovní svobody. Případem se zabývá Obvodní oddělení policie ČR Roudnice nad Labem.
 

vytisknout  e-mailem