Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zloděj vykrádající byty dopaden

KARLOVARSKO – Soudce ho poslal do vazební věznice. 

Karlovarští kriminalisté dopadli zloděje, který vykrádal byty v Karlových Varech a v Mariánských Lázních. Tím byl 36letý muž z Karlových Varů.

Jen během srpna stačil vykrást tři byty v Karlových Varech a jeden v Mariánských Lázních. Na začátku srpna vypáčil zámek u dveří jednoho karlovarského bytu a do toho vnikl. Po prohledání z něj odcizil více jak 30 kusů zlatých a stříbrných šperků, diamant a další věci jako např. tablet či pánský parfém.  V tomto případě způsobil poškozené majitelce celkovou škodu přesahující 70 tisíc korun.

O týden později vnikl stejným způsobem v dopoledních hodinách do bytu v Mariánských Lázních. Odtud si odnesl finanční hotovost různé měny, tablet a bižuterii. Majitelce tak vznikla škodu kolem 23 tisíc korun.

V druhé polovině srpna opět vypáčil zámek v jiném bytě v Karlových Varech a po prohledání bytu z něj odcizil peníze různé měny v uschovaných kasičkách, ale také šperky. Poškozená majitelka bytu tak přišla o více jak 31 tisíc korun.

V posledním případě ve čtvrtek dne 30. srpna opět vypáčil zámek v jiném karlovarském bytě. Zde odcizil různé druhy šperků a finanční hotovost. Nakonec si odnesl i peněženku majitelky bytu, ve které měla menší finanční hotovost a osobní doklady. Celkem jí tak způsobil škodu přesahující 12 tisíc korun. Zloděj byl natolik drzý, že vnikl do bytu, ve kterém v tu dobu byl syn majitelky. Ten uslyšel z vedlejší místnosti ránu a poté spatřil utíkajícího muže v černém oblečení, jenž vybíhal z bytu na chodbu. Chlapec zareagoval duchapřítomně a zavolal rodičům, kteří kontaktovali tísňovou linku 158. Na příjezd policejní hlídky a rodičů čekal chlapec u sousedky. Šetřením policisté zjistili, že se měl dotyčný pachatel vloupat i do dalšího bytu o patro výše, který byl však kvůli rekonstrukci prázdný a tak z něj nic neodcizil.

Kriminalisté operativním šetřením zloděje vykrádajícího byty vypátrali a zadrželi. Poté jej převezli na policejní služebnu, kde s ním zahájili trestní stíhání. Muže obvinili ze spáchání přečinů Krádež a Porušování domovní svobody. Státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Ten ho akceptoval a soudce 36letého obviněného muže poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
5. 9. 2018

Odkazy do noveho okna

Poškozené zámky dveří

Poškozené zámky dveří 

Detailní náhled

Poškozené zámky dveří

Poškozené zámky dveří 

Detailní náhled

Poškozené zámky dveří

Poškozené zámky dveří 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem