Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděj vykradl chaty

ukradl elektroniku, zahradní nářadí a věci určené k rekreaci 

Ze soboty na neděli 21.12.2008 došlo k sérii vloupání do zahradních chat v chatových oblastech v Trutnově. Na ulici Za Komínem dosud neznámý pachatel násilně vnikl do pěti objektů a do dvou se vloupat pokusil. Zloděj ukradl vše co mu přišlo pod ruku jako je elektronika, zahradní nářadí, sada loveckých nožů a další věci sloužící k rekreaci. Poškozenými byla škoda na odcizených věcech vyčíslena na částku necelých 10 tisíc korun. Daleko větší suma však byla spočítána za poškozených věcech a to 18 tisíc korun.
Obdobný případ řeší muži zákona v chatové oblasti Peklo u Trutnova.  Zloděj zde násilně vnikl do pěti rekreačních objektů a ukradl elektroniku za necelé tři tisíce korun a rozbil věci za čtyři tisíce korun.
Policie České republiky žádá všechny občany, aby ve svých rekreačních chatách a chalupách zbytečně nenechávali cenné věci a nebo je uklidili z dosahu očí chtivých zlodějů.
Za trestný čin krádež provedené vloupáním, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

vytisknout  e-mailem