Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj vykradl sklep a znovu ho za sebou uzamkl

JABLONEC N/NISOU - Během uplynulého týdne navštívil neznámý zloděj dům v ulici Nová Pasířská, kde následně vykradl sklepní kóji. Nebyl to však jediný případ. 

Policisté z obvodního oddělení Jablonec nad Nisou přijali během uplynulého pátku a soboty hned dvě oznámení o vloupání do sklepních prostor. 

První případ oznámil majitel sklepní kóje v Jablonci nad Nisou, ulici Řetízková v pátek 27. ledna. Neznámý pachatel se dostal bez užití násilí do společných prostor domu a následně násilím překonal vstupní dveře do sklepních prostor. Zde u jedné z drátěných kójí násilím překonal visací zámek a z kóje odcizil dvě jízdní kola. V jednom případě se jednalo o univerzální horské kolo značky Superior Jet 29, barvy stříbrné - bílé - černé, v hodnotě 7 tisíc korun. Ve druhém případě to bylo pánské horské kolo značky MRX Elite, barvy šedé - černé - zelené, v hodnotě podstatně vyšší, a to 25 tisíc korun. Kromě odcizených věcí způsobil pachatel také škodu na poškozených dveřích a zámku ve výši přes 3 tisíce korun.

To není však jediný případ, kterým se nyní jablonečtí policisté zabývají. V sobotu 28. ledna přijali další oznámení o vloupání do sklepních prostor, tentokrát v ulici Nová Pasířská. I zde se pachatel dostal za užití násilí do sklepní kóje, ze které si následně odnesl svářečku na plastové vodovodní trubky a vrtačku značky Marex. Majiteli způsobil škodu za bezmála 5 tisíc korun. Zajímavé na případu je, že pachatel na sklepní kóji umístil při odchodu jiný visací zámek, který za sebou následně uzamkl. 

Oba případy nyní policisté šetří jako přečin krádeže a nejen po pachatelích, ale i po odcizených věcech pátrají. V případě, že se jim krádeže podaří objasnit, hrozí pachateli v obou případech až dvouletý trest odnětí svobody. 


30.1.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem