Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj vykradl vagóny

LITOMĚŘICE – Vyhlídnul si je u lovosického nádraží; Zloděj vybílil sklep; Sklidil úrodu…. 

Zloděj vykradl vagóny
V pondělí odpoledne přijalo lovosické policejní oddělení trestní oznámení na neznámého pachatele, který  během víkendu vykradl u lovosického vlakového nádraží tři vagóny. Vnikl do odstavených vagónů, které prohledal a odnesl si z nich věci v hodnotě 56 000 Kč. Ukradl elektroinstalační materiál, dvě vysílačky, dva set top boxy a hliníkové náhradní díly motorů. Ve vagónech dále zmizela úhlová bruska a DVD. Kromě toho pachatel způsobil škodu na oknech, která při vloupání rozbil. Jejich výměna bude stát dalších 8 000 Kč. Policie případ šetří jako podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Po pachateli pátrá.
 

 

Zloděj vybílil sklep
Pachatel nebyl žádný troškař. Vloupal se do sklepních prostor domu ve Štětí a odnesl si věci v hodnotě 36 000 Kč. Nájemnice domu měla ve sklepě uloženo hotové jmění. Postrádá cestovní kufr, rychlovarnou konvici, hliníkové dvoustupňové schůdky, koloběžku, kolečkové brusle, sáně, kočárek, dětskou postýlku, autosedačku, dětskou sedací soupravy, posilovací stroj a další cenné předměty. Na krádež žena přišla v pondělí. Kdy jí zloděj vybílil sklep, však nelze přesně určit, jelikož do těchto prostor vstoupila až po jednom měsíci. Neznámý pachatel čelí podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

 

Sklidil úrodu
Během uplynulého víkendu sklidil zloděj ve vinici pod Lovošem hroznové víno. Rozstřihl drátěný plot a ve vinici ukradl 100 kg červených hroznů. Majiteli způsobil škodu 2 700 Kč. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže vloupáním a po dosud neznámém pachateli zahájila pátrání. Podle trestního zákoníku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

por. Ing. Alena Romová
31. 9. 2010
tel. 974 436 207
 

vytisknout  e-mailem