Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj vyřadil z provozu několik železničních přejezdů

LIBEREC - Po půlnoci ze soboty na neděli došlo k odcizení obecně prospěšného zařízení na železnici. Krádeží kabelu vyřadil zloděj z provozu hned několik železničních přejezdů. Hrozí mu až šestiletý trest odnětí svobody. 

Zatím neznámý zloděj zkomplikoval svou krádeží jízdu na železnici a ohrozil bezpečnost cestujících a účastníky silničního provozu.
Problémy se světelnou signalizací zaznamenali železničáři po půlnoci ze soboty na neděli na železniční trati mezi Libercem a Frýdlantem. Jak bylo zjištěno, u železničního mostu nad ulicí Kateřinská ve Stráži nad Nisou, odcizil zatím neznámý zloděj jeden a půl metru kabelu, který slouží jako řídící kabel výstražného zařízení železničních přejezdů. Ač si to zloděj uvědomil či nikoliv, poškodil obecně prospěšné zařízení a vyřadil z provozu hned několik signalizací u železničních přejezdů.

Strojvedoucí tak museli po zjištění tohoto problému přijmout okamžitá opatření a při vjíždění na železniční přejezdy nejen maximálně snižovali rychlost, ale z bezpečnostních důvodů rovněž i houkali. Že nedošlo k žádnému problému umocňoval fakt, že se událost stala v noci, kdy je minimální provoz.

Případem se na základě oznámení pracovníků Českých drah zabývají policisté z Obvodního oddělení Liberec centrum, a to pro podezření z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Pachateli hrozí v případě dopadení obvinění z tohoto trestného činu a před soudem až šestiletý trest odnětí svobody.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
24. 6. 2013

 

vytisknout  e-mailem