Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj využil nepozornosti ke krádeži

KLADENSKO - Jen několik minut postačilo pachateli odcizit věci z vozidla. 

Na linku 158 bylo oznámeno dne 26. února 2018 krátce po druhé hodině ranní, že v obci Velvary došlo k vloupání do osobního vozidla.

Na místo oznámení se dostavila policejní hlídka z Obvodního oddělení Zlonice. Následným šetřením bylo zjištěno, že neznámý pachatel vnikl za užití násilí do osobního vozidla, při kterém poškodil skleněnou výplň okénka u zadních dveří. V daném okamžiku bylo vozidlo zaparkováno v Tyršově ulici ve Velvarech. Zloděj poté ze zadních sedadel odcizil zde ponechaný fotografický stativ a notebook.

Pachatel tímto protiprávním jednáním způsobil dvaačtyřicetiletému muži škodu, která byla předběžně vyčíslena na celkovou  částku 22 000,-Kč, z toho vzniklá škoda poškozením činí 2 000,-Kč.

Případ je nyní prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže a po pachateli policisté pátrají.

Policie vyzývá občany, kteří v časovém rozmezí od 2.05 do 2.15 hodin v pondělí 26. února 2018 spatřili v Tyršově ulici ve Velvarech poblíž vozidla pohyb podezřelé osoby, aby tento poznatek poskytli na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158.

Policie opět upozorňuje řidiče a i spolujezdce, aby ve vozidlech neponechávali žádné věci, a to především na viditelných místech. Zapomenuté peněženky, mobilní telefony, doklady, klíče, fotoaparáty, notebooky, ale i sportovní tašky, oděvy a i tašky s nákupem jsou pro zloděje velkým lákadlem a mnohdy i snadnou kořistí. Zloděj poté za účelem zmocnit se těchto věcí ve vozidle způsobí majiteli značnou škodu i poškozením na vozidle. Řidiči a spolujezdci, mějte vždy na paměti, že i jen malá chvilka vaší nepřítomnosti ve vozidle, kde ponecháte svoje věci umí být pachatelem využita v jeho prospěch.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

27. února 2018

vytisknout  e-mailem