Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj využil příležitosti

TEPLICE - Klíče ponechané v autě někoho zlákaly ke krádeži a další zprávy. 

Zloděj využil příležitosti
     O osobní vozidlo v hodnotě přes sto tisíc korun přišel muž, který nechal asi čtvrt hodiny nezabezpečené auto. Oznamovatel šel do domu pro nějaké věci, které chtěl naložit do auta a nechal v zavazadlovém prostoru ležet klíče od zapalování. Těch si všiml neznámý lapka, který využil situace a s autem ujel. Policisté po odcizeném vozidle ihned vyhlásili celostátní pátrání a případ prošetřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli až pět let za mřížemi.
 
Hrozí mu tři roky
     Sdělení podezření z přečinu krádeže si „vysloužil“ 18letý mladík, který se v Duchcově dopustil dvou krádeží. V polovině září přijali policisté oznámení o odcizení dětského horského kola z chodby domu. Provedeným šetřením zjistili, že krádež má na svědomí mladík z Mostu.
     O měsíc později chtěl z návěsu náklaďáku, který byl odstavený na parkovišti, odcizit drogistické zboží, jako tablety do myčky, nebo prací prostředky. Krádež mu ale překazili policisté, kteří ho přistihli přímo při činu. V minulosti trestně stíhanému a odsouzenému lapkovi teď hrozí až tříleté vězení.
 
Zloděj si nevypere
     Až tři roky může strávit ve vězení 19letý mladík, který kradl včera po poledni v Bílině. V jedné z prodejen odcizil balení pracích tablet v hodnotě 200 korun a prošel přes pokladní zónu, aniž by za zboží zaplatil. Bezprostředně po krádeži byl ale dopaden strážníky městské policie a o lup tak přišel. Na služebně mu policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, vyšetřování muže, který už byl v minulosti za krádeže odsouzen, probíhá na svobodě.
 
Zmizelo nářadí za sto tisíc
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do stavební buňky. V nočních hodinách překonal mříže a dveře a následně z ní odcizil elektrické nářadí v hodnotě téměř sto tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 31. 10. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem