Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj z bytu seniorky uprchl

MOST - Zařvala na něj a vyhrožovala ránou holí; Vynalézaví zloději k vstupu použili autogen; Šikovné paní plyn domů opět proudil 

 

V pokoji se setkala se zlodějem, zařvala na něj a ten utekl

Nebojácně se zachovala 77letá seniorka. V pátek ráno krátce před 06. hodinou podřimovala ve svém obývacím pokoji v domě pro seniory v Mostě, když ji náhle vzbudil pocit hladu. Když vstala, tak si všimla, že u televize je nějaká postava. Nejprve myslela, že přišla její dcera, následně však s překvapením zjistila, že se jedná o neznámého muže. Žena zareagovala pohotově, zařvala na muže, aby koukal mazat, nebo ho přetáhne holí. Neznámý host na nic nečekal a okamžitě z bytu zmizel balkónovými dveřmi, kterými zřejmě do přízemního bytu vnikl. Důchodkyni se nic nestalo, prohlídkou bytu zjistila, že jí nezvaný návštěvník nic neodcizil. O nečekané návštěvě však okamžitě informovala policii. Ta nyní případ šetří pro porušování domovní svobody.


 

Dokázala si poradit a napojila se na přívod plynu

Šikovné ruce, izolačka, páska, svorky a kousek duše z kola stačily 44leté ženě z jedné obce na Mostecku k tomu, aby obnovila přívod plynu do své domácnosti. Plyn do bytu odpojili pracovníci plynárenské společnosti z důvodu dluhu, ke kterému došlo poté, co žena neplatila zálohy. Chtěla však teplou vodu a tak se jednoho červnového dne odhodlala k tomu, že se na přívod plynu připojí načerno. To se jí podařilo a plyn do bytu opět proudil. Až do září, kdy byla provedena opětovně kontrola a pracovníci pohotovostní služby při ní odhalili neoprávněný odběr plynu. Poškozená organizace vyčíslila škodu na 6 tisíc korun. Policisté, kteří případ šetřili, sdělili ženě podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Vynalézaví zloději šli krást s autogenem

Mostecká policie šetří případ krádeže vloupáním, ke kterému došlo v noci ze čtvrtka na pátek v nákupním centru Kahan v Mostě poměrně neobvyklým způsobem. Neznámí pachatelé v zadní části objektu pravděpodobně autogenem či obdobným přístrojem utvořili v plechových dveřích velký otvor, kterým poté vnikli do prodejny. Aby nevzbudili pozornost nežádoucích svědků a neupozornili na sebe světlem od autogenu, přitáhli od kontejnerů dvě lednice, které postavili přede dveře, a mezi ně dali plachtu. Uvnitř prodejny se nezajímali o zboží, ale hledali peníze. Nakonec odcizili finanční prostředky z kasy a vzali i dva počítače. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 20 000 korun. Případ krádeže vloupáním a poškození cizí věci šetří mostečtí policisté spolu s kriminalisty. Ti přivítají svědectví občanů, kteří si v noci ze čtvrtka na pátek všimli neznámých osob u nákupního centra Kahan, a to v zadní části objektu u plechových vrat řeznictví. Svědci mohou zavolat na linku 158.


 

Tašku nechala na sedadle a odskočila si, o tašku a 20 tisíc korun přišla

Zcela neobezřetně se zachovala jedna důchodkyně z Lounska. Minulý týden přijela do Mostu a v pozdně nočních hodinách jela zpět do místa bydliště. Čekala na nádraží v Mostě, kde seděla v hale sama. Potřebovala si odskočit na WC a na sedadle nechala volně ležet svoji tašku. Veřejné toalety však v tu dobu byly již zamčené a žena musela do přírody. Opuštěná taška přilákala pozornost neznámého muže, který kolem 02. hodiny do haly nádraží přišel. Ukradl ji a z místa rychle utekl, neboť poškozená si ho při krádeži všimla. Žena odcizením kabely přišla o osobní doklady a finanční hotovost. V peněžence měla necelých dvacet tisíc korun. Případ krádeže šetří mostečtí policisté.


 

Řidič narazil na kárku, chodec, který ji táhl, se při tom zranil

Mostečtí policisté vyjížděli o víkendu k dopravní nehodě, která se stala v podvečer v mostecké ulici Žatecká. Řidič osobního vozu při vyjíždění z kruhového objezdu ulic Pionýrů – Žatecká ve směru k Luně přehlédl chodce, který táhl kárku. Došlo ke střetu vozidla s kárkou. Při tom chodec ztratil rovnováhu a spadl na zpětné zrcátko auta a poté na silnici. Chodec utrpěl lehké zranění, z místa nehody byl odvezen sanitou. Řidič měl negativní dechovou zkoušku na alkohol, chodci hlídka naměřila přes dvě promile alkoholu. Na automobilu vznikla hmotná škoda ve výši 5 000 korun. Míra zavinění a příčina nehody se vyšetřuje.


 

Motorista přišel o přívěsný vozík

Neznámý zloděj minulý týden v jedné obci na Mostecku vnikl na pozemek u rodinného domku, který je ve výstavbě. V domě nikdo nebyl, a tak lapka mohl nerušeně odcizit přívěsný vozík k vozidlu. A nevadilo mu ani to, že vozík je plný stavební suti. Poškozený majitel odhadl, že mu krádeží vznikla škoda ve výši 40 000 korun a odcizení ohlásil obrnickým policistům.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 8. října 2012


 


 


 

vytisknout  e-mailem