Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj z Dolního Podluží dopaden

DĚČÍN - Policisté dopadli zloděje, který vykradl rekreační chatu, chytili podnapilého řidiče a další 

Kriminalisté z Rumburku vypátrali devětatřicetiletého zloděje. Ten začátkem roku vnikl do rekreační chaty v Dolním Podluží, odkud odcizil sekačku, horské kolo, ošacení a nějaké potraviny. Škody nadělal za více než pětadvacet tisíc korun. Proti vetřelci vedou policisté pro krádež vloupáním a porušování domovní svobody zkrácené přípravné řízení. Vzhledem k tomu, že v minulosti byl již trestán, hrozí mu až tři roky vězení.
 
 
Pil - dojel
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší policisté z Velkého Šenova nezodpovědného čtyřiačtyřicetiletého řidiče, který ve svém voze uháněl silnicí s více, než promilí alkoholu. V Mikulášovicích byl zastaven hlídkou a malér byl na světě. Za ohrožení pod vlivem návykové látky výtečníčkovi hrozí až jeden rok odnětí svobody.
 
 
Zákaz mu nebyl dost
 
Třicetiletý muž z České Lípy se zřejmě nemohl vyrovnat se zákazem řízení motorových vozidel, který mu vyslovil tamní úřad. Tak se rozhodl to risknout a hurá do silnic. Pouze však do té doby, než byl zastaven varnsdorfskou policejní hlídkou. Nyní čelí podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení, za což mu hrozí až tři roky vězení.
 
 
Automobil zmizel z parkoviště
 
Neznámý zloděj během čtvrtka sedmadvacátého května v Děčíně 3 na parkovišti v ulici Příčná odcizil vozidlo Fiat Uno ve zlaté barvě. Majiteli tím způsobil škodu čtyřicet tisíc korun. V případě dopadení hrozí zloději trest odnětí svobody až na dva roky. Policie by touto cestou ráda požádala, pokud by si někdo všiml automobilu uvedené značky, rz DCK 31-55, aby jí kontaktoval na lince 158 nebo nejbližším oddělení PČR.
 

 

 
28. 5. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem