Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděj z parkovišť odhalen

Šestadvacetiletého muže z Kolínska, který v několika případech vykradl vozidla zaparkovaná v Praze 9 – Horních Počernicích obvinil v těchto dnech policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství policie Praha III. 

Kriminalisté zjistili a zadokumentovali, že neznámý pachatel v období od července roku 2008 do února roku 2009 v celkem šesti případech násilně vnikl do nákladních a osobních motorových vozidel zaparkovaných na parkovištích u benzinových čerpacích stanic zejména v ulici Olomoucká, Praha 9 Horní Počernice. Z vozidel bral vše cenné, například peněženky s hotovostí, platební karty, mobilní telefony, navigace, DVD přehrávače, digitální fotoaparáty, apod., čímž jejich majitelům způsobil celkovou škodu přibližně 150 tisíc korun.
 
V průběhu vyšetřování byla ustanovena podezřelá osoba, na kterou vydal soud předběžný příkaz k zadržení. V pátek dne 13. března v nočních hodinách kontrolovala hlídka policistů z Místního oddělení Nové Město v Praze 2 šestadvacetiletého muže. Při kontrole bylo zjištěno, že dotyčný má zákaz pobytu na území hl. m. Prahy na dobu 5 let a dále, že byl v posledních třech letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost s odkladem na zkušební dobu 5 let. Policisté jej tedy zadrželi a předvedli na policejní služebnu. Následně se doznal k výše uvedené trestné činnosti. Byl proto obviněn z trestných činů krádež, neoprávněné držení platební karty, poškozování cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí. Vyšetřován je prozatím na svobodě. Hrozí mu až tři roky za mřížemi.

vytisknout  e-mailem