Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje chytil policista ve volnu

MOST - Mostečan kradl zboží z prodejny; Před jízdou pil + další ïnfo 

 

Z přečinu krádeže vloupáním se bude zpovídat 21letý Mostečan. Přímo při činu ho přistihl policista ve volnu. Muž zákona byl v nočních hodinách venčit psa a všiml si mladíka, který se podezřele motal kolem výlohy jedné mostecké prodejny. Ten však dělal jakoby nic, sedl si na lavičku a klackem prohrabával trávu. Policista kousek popošel a muže pozoroval. Zároveň přivolal své kolegy. Nic netušící mladík se přiblížil k prodejně a dal se do díla. Z nezajištěné výlohy prodejny měl za pomoci klacku vytahovat zboží. Policista zakročil a podezřelého následně předal přivolaným kolegům. Vykutálený mladík měl ukrást zboží v hodnotě 1.700 korun. Podle všeho si chtěl odnést několik lahví sektu, desinfekční prostředek, konzervy se psím žrádlem a čokoládové figurky. Ukradené zboží nalezl policejní pes nedaleko prodejny. Mladý Mostečan uvedl, že lup chtěl zpeněžit. Údajně ho k činu vedla nuda. Policie mosteckého obvodního oddělení případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.


 

Před jízdou pil

Na policejní služebně skončil 22letý muž z Mostu. Zasloužil se o to nezodpovědným chováním za volantem vozidla značky Felicie. Mladík byl kontrolován hlídkou dopravních policistů v nočních hodinách a ti zjistili, že výsledek dechové zkoušky není zcela v pořádku. Podle hodnot přesahující jedno promile se provalilo, že Mostečan měl před jízdou něco popít. Nějaké to pivo policistům také přiznal. Následně se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Nyní čelí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Než se nadála, peněženka byla pryč

Okamžik nepozornosti stál jednu Mostečanku 1.700 korun. Žena si položila peněženku na kapotu vozidla a než se nadála, tak byl její majetek pryč. Zasloužil se o to kdosi neznámý, který využil situace. Poškozená si ničeho nevšimla, pouze zaslechla zvolání náhodného svědka, že jí někdo krade peněženku. Skutek se stal v Lipové ulici v Mostě. O několik hodin později se peněženka našla, byla vyhozená u kontejneru. Zloděj si z ní vybral jenom peníze, doklady a platební karta tam zůstaly. Policie po pachateli pátrá.


 

Ze sklepa si odnesl potraviny a alkohol

Zásoby potravin a alkoholu si obstarává podivným způsobem neznámý poberta. Neváhá kvůli tomu brát z cizího. Po takovém nyní pátrají mostečtí policisté. Pachatel se na třídě Budovatelů vloupal do sklepa a odnesl z něj basu s pivem, tři láhve vína, několik lahví stolního oleje a dvě sklenice zavařených okurek. Poškozenému tím způsobil škodu ve výši téměř 800 korun. Policie případ kvalifikovala jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Někdo cizí pokácel čtyři stromy

Policisté pátrají po neznámém „dřevorubci“, který má na svědomí pokácení čtyř vzrostlých stromů v obci na Mostecku. Poškozená při prohlídce lesíka zjistila, že pachatel tři kmeny už stačil přepravit někam jinam, jeden asi pěti metrový kus ještě zůstal na místě. Škodu předběžně vyčíslila na šest tisíc korun. Případ šetří obrničtí policisté jako přečin krádeže.


 


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

Most, 3. dubna 2013

vytisknout  e-mailem