Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděje doběhl všímavý a pohotový občan.

Mladý muž sice zachránil odcizený telefon, ale poté pachatele pustil. Naštěstí zloděje zachytila bezpečnostní kamera. Poznáte ho? 

V sobotu 1. března 2014 kolem páté hodiny odpolední stála ve vestibulu metra „B“ na Andělu jedenapadesátiletá žena. Když si vyndala z tašky svůj mobilní telefon, aby se podívala, kolik je hodin, z nenadání jí asi dvacetiletý mladík vytrhnul telefon z ruky a utíkal směrem k eskalátoru ven z metra. Žena začala křičet: „Zloděj!!!“. V ten stejný okamžik jel po eskalátorech směrem dolů devětadvacetiletý muž. Ten nezaváhal ani vteřinu, ve spodní části mobilních schodů si odložil svou tašku a vydal se pronásledovat zloděje. Tomu velmi rychle docházely síly a u východu z metra i dvakrát upadl vysílením. I přes náročný sprint se nakonec odvážnému muži podařilo pachatele zadržet a po chvilce přetahování mu pak ukradený mobil vzal. Podle výpovědi muže měl pachatel říci, že jednal zkratkovitě a že se tedy půjde ženě na nástupiště omluvit. Když pak sjížděli oba zpět na nástupiště, minuli se na mobilních schodech s okradenou ženou, aniž by si toho všimli. Žena tedy po několika minutách, kdy se u východu z metra rozhlížela, jestli nespatří zloděje nebo muže, který se ho vydal pronásledovat, odešla na policii nahlásit krádež. Odvážný mladík, poté co ve vestibulu neviděl okradenou ženu, nakonec pachatele pustil a mobilní telefon odnesl na nejbližší služebnu. Telefon se tak po peripetiích vrátil ke své majitelce, ale pachatel zatím zůstal nepotrestán, jelikož kriminalisté doposud neznají jeho totožnost.
 
Naštěstí celou událost zachytily bezpečnostní kamery v metru. Kriminalisté tak touto cestou pátrají po muži, který telefon ukradl. Jednalo se o mladíka hubené postavy, ve věku asi 20 -25 let, světlé pleti se středně dlouhými hnědými vlasy. V době krádeže měl na sobě tmavě fialovou bundu s kapucí, modré džíny a na nohou tmavé boty. Na zádech nesl batoh tmavé barvy.
 
S neznámým pachatelem se po celou dobu pohyboval ještě další mladík, který je zachycen jak na kamerovém záznamu z metra „B“ ve vestibulu stanice Anděl, kde ke krádeži došlo, tak také na výstupní zastávce Nové Butovice, kde vystupuje z metra i s pachatelem, pár desítek minut po krádeži.
Kriminalisté pátrají i po totožnosti tohoto muže, který by mohl být důležitým svědkem celé události. Jednalo se o muže ve věku 20 -25 let, světlé pleti a hubené postavy. Oblečen byl do tmavé mikiny, tmavé vesty bez rukávů s kapucí s kožíškem, tmavým džínových kalhot a na nohou měl černé boty s bílými prvky. Na hlavě měl nasazenou čepici s kšiltem a logem „Detroit Red Wings“.
 
Touto cestou žádáme všechny všímavé spoluobčany, pokud by muže z kamerových záznamů někdo poznal, popřípadě by měl podstatné informace, které by kriminalistům pomohly ke zjištění totožnosti, pohybu nebo pobytu mladíku, nechť se obrátí na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo na kteroukoli služebnu Policie ČR.
 
V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 7. 4. 2014

vytisknout  e-mailem