Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje dopadli

CHOMUTOV - Mladík kradl opakovaně, Usnul, přišel o peníze...... 

Zloděje dopadli
Dva mladíci odcizili z parkoviště v Jiráskově ulici zaparkované vozidlo VW Golf. Auto nastartovali a odjeli do Mýtné ulice. Tam je majitel zadržel. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o 21letého pachatele z Jirkova, kterému v krádeži pomáhal 22letý mladík z Místa. Na oba čeká obvinění z krádeže. Skutek šetří chomutovská policie.
 
Mladík kradl opakovaně
Dva rodinné domy v Klášterci nad Ohří vykradl během krátké doby 22letý místní mladík. Druhá krádež se mu stala osudná, poblíž místa vloupání byl i s lupem zadržen policejní hlídkou. V Chomutovské ulici mladík nejdříve vnikl na zahradu a odtud se dostal až do kuchyně. Sebral nejen notebook, ale i dva mobilní telefony a peníze. Počítač na útěku poškodil a tak ho odhodil na zahradě. Policisté dále zjistili, že mladík již na začátku května vnikl na pozemek rodinného domu v ulici Urxova. Majiteli odcizil věci za téměř 14 tisíc korun. Pachatel byl obviněn hned ze tří trestných činů – krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 
Usnul, přišel o peníze
Návštěvník chomutovského baru požíval nejdříve alkohol a pak v důsledku toho usnul. Spícího muže okradl 22letý mladík. Z pravé kapsy mu vtáhl peněženku s hotovostí ve výši jeden tisíc korun a peníze odcizil. Hotovost nestihl ani utratit, policejní hlídka ho zadržela. Nyní na něj čeká obvinění z krádeže.
 
Peněženku vrátili majiteli
Chomutovští policisté zahájili vyšetřování trestného činu zatajení nálezu. Poškozený uvedl, že svou peněženku s doklady a hotovostí ztratil při cestě z obchodu do místa svého trvalého bydliště v obci Březno. O několik dní později přišel znovu a vypověděl, že všechny věci mu byly v pořádku vráceny nálezcem. Jelikož nedošlo ke spáchání trestného činu, vyšetřování policisté odložili.
 
U náklaďáků poškodil zámky
Do areálu firmy na Dukelské ulici v Chomutově vnikl neznámý pachatel. U dvou zaparkovaných nákladních vozidel poškodil zámky u dveří, vnikl dovnitř, ale nic neodcizil. Zástupce poškozené firmy vyčíslil škodu na 7 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění ze dvou trestných činů – pokusu krádeže a poškození cizí věci.
 
21. června 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem