Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloděje jídelního vozíku zachytila kamera

České Budějovice - Všímejte si podezřelého chování lidí kolem vás. 

V pondělí 3. května jsme veřejnost informovali o krádeži, která se stala v jedné provozovně rychlého občerstvení v Českých Budějovicích, viz. https://www.policie.cz/clanek/ukradl-jidelni-vozik.aspx. Policisté pachatele zadrželi bezprostředně po činu.

Policistům z obvodního oddělení v Českých Budějovicích se podařilo zajistit kamerový záznam, na kterém je počínání tohoto zloděje, s nadsázkou by se dalo říci "zloděje nešiky", zachyceno. Z videa je patrné, že zloděj nejprve "nenápadně" obhlížel místo činu. Vozík, po kterém zatoužil, si důkladně prohlédl, aby se pak na místo činu vrátil a připravil si cestu, kudy s lupem odejde. Vozík pak odstavil v blízkosti prodejny a  počkal, co se bude dít. Situaci vyhodnotil po chvíli jako bezpečnou a s vozíkem odešel pryč. 

Chování zlodějů někdy bývá více než nápadné. Stejně jako v tomto případě. Policisté proto radí občanům, aby si všímali dění okolo sebe. Nebuďte lhostejní a pokud uvidíte něco podezřelého, neváhejte a obraťte se na policisty. Vaše všímavost může pomoci zabránit spáchání protiprávního jednání a nebo později může pomoci dopadnout pachatele.

Video z místa činu:

zloděj jídelního vozíku.mp4

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

7. května 2021

vytisknout  e-mailem