Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděje jízdního kola zachytily kamery

Od počátku června letošního roku pátrají policisté Místního oddělení Hostivař po neznámém zloději, který v prostorách panelového domu v Praze 10 odcizil dražší jízdní kolo. Netušil přitom, že jej zachytily bezpečnostní kamery. 

K události došlo ve čtvrtek dne 2. června letošního roku v panelovém domě na ulici Jakobiho. Přibližně deset minut před čtrnáctou hodinou sem vešel neznámý mladík, který v přízemí nastoupil do výtahu a vyjel až do 9. patra. Zde z chodby před tamními byty odcizil horské jízdní kolo zn. Olpran Harrier, šedo-oranžovo-červené barvy v hodnotě asi 10 tisíc korun. Poté nastoupil opět do výtahu a sjel dolů. Celá krádež trvala přibližně šest minut.
 
Po celou dobu zloděj evidentně netušil, že jej sledují bezpečnostní kamery umístěné v prostorách domu. Policie tedy zná jeho podobu, potřebuje ale zjistit také jeho totožnost. Jedná se o muže ve věku mezi 22 – 25 lety, hubené, přibližně 175 cm vysoké postavy, černých vlasů a protáhlého obličeje. V době činu byl oblečen do modré mikiny s kapucí a zipem, vpředu s bílým nápisem, a modrých kalhot. Na hlavě měl bílou čepici, vpředu s červeným logem NIKE. Na zádech nesl batoh.
 
Policisté se domnívají, že tento případ není zdaleka ojedinělý. Mají za to, že má tento muž na svědomí podobných případů daleko více, navíc by mohl v této trestné činnosti pokračovat i nadále. Zároveň se obracejí na všechny další případné poškozené, kteří mohli podobným způsobem přijít o svůj majetek, aby se co nejdříve přihlásili. Poznatky přijme Policie ČR na lince 158.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková 1.7.2011      
 
 
Odkazy do noveho okna

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem