Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděje nafty zadrželi občané ze vsi

FRÝDLANTSKO - Místní občané upozornili své sousedy na muže, který jim krátce předtím navrtal palivovou nádrž. Benzín už ale odčerpat nestihl. Místní občané ho zadrželi a vyrozuměli policisty. 

Velké poděkování patří občanům z Višňovska, kteří zadrželi pachatele, který chtěl odcizit benzín ze zaparkované Škody Octavie.
Auto si poškozená zaparkovala v neděli kolem šesté večer zhruba dvacet metrů od svého domu. V noci, kolem čtvrté hodiny, ji ale vzbudili sousedé, aby si zkontrolovala, zda má auto v pořádku. Nedaleko jejího domu totiž zadrželi muže, který silně zapáchal benzínem. Žena si proto ihned zkontrolovala auto před domem, přičemž nebylo možné necítit silný zápach benzínu. U škodovky měla propíchnutou nádrž a z ní vyteklý celý obsah, zhruba třicet litrů benzínu. Ten již zloděj nestačil díky duchapřítomným sousedům odcizit. I přesto na autě způsobil nemalé škody. Proražením palivové nádrže vznikla majitelce škoda za devatenáct tisíc korun a k tomu byla připočítána další tisícikoruna na odteklém benzínu.

Zadrženého muže, ve kterém byl ztotožněn 34letý Liberečan, si převzali přivolaní policisté z Frýdlantu a na oddělení ho k celé události vyslechli. Muž s .policisty spolupracoval, ke krádeži benzínu se doznal a svého činu litoval. Policisté pak na základě zadokumentovaných skutečnostní 34letému muži, který byl již v minulosti dvakrát ve výkonu trestu odnětí svobody, sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze tří trestných činů, a to z krádeže ve stádiu pokusu, z poškození cizí věci a z maření výkonu úředního rozhodnutí, neboť do Višňové přijel autem i přesto, že má až do roku 2015 zákaz řízení motorových vozidel.

Pachatele se podařilo zadržet a sdělit mu podezření z trestných činů pouze díky duchapřítomnosti a pomoci místních občanů, kteří si zaslouší velké poděkování.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
18. 6. 2013

vytisknout  e-mailem