Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděje nafty zadrželi policisté přímo na místě

BEROUNSKO – Snažili se odcizit několik desítek litrů pohonných hmot. 

Policistům z Obvodního oddělení Zdice a Hořovice se podařilo zadržet 21letého mladíka a 23letou ženu, kteří provedli vloupání do několika palivových nádrží, ze kterých odčerpávali motorovou naftu do připravených platových kanystrů o objemu 25 litrů.

Dne 15. 3. 2016 jim bylo sděleno podezření z přečinu krádež ve formě spolupachatelství, který spáchali tím způsobem, že v době okolo 23:00 hod. dne 6. 3. 2016 do 00.20 hod. dne 7. 3. 2016, připravili ve svém bydlišti do úložného prostoru osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia, 18 kusů prázdných plastových kanystrů o objemu 25 litrů. Následně s vozidlem odjeli do obce Žebrák, ke staveništi jedné z firem. Z vozidla vynosili do míst, kde byly odstaveny pracovní stroje, několik plastových kanystrů a plastový pytel s částmi zahradní hadice. Na staveništi poté mladík odstranil víčko palivové nádrže u pracovního stroje, vsunul do nádrže část zahradní hadice a ústy nasál motorovou naftu, kterou začal přečerpávat do připravených plastových kanystrů. Po naplnění kanystru tento vyměnil za další a tímto způsobem jich naplnil celkem šest. Jeho spolupachatelka mezitím přinášela prázdné kanystry z osobního vozidla. Mladík poté přešel k jinému pracovnímu stroji, u kterého rovněž odstranil víčko palivové nádrže, vsunul do nádrže část zahradní hadice, nasál motorovou naftu a takto přeléval do dalšího připraveného kanystru, naplnil jich celkem sedm. Žena mu na místo opět přinášela prázdné kanystry z osobního vozidla. Okolo 00:20 hod. byli oba na místě zadrženi hlídkou Policie ČR.

Z palivových nádrží se jim podařilo odčerpat celkem 455,4 litrů, v celkové hodnotě 8.962,- Kč.

Za spáchání výše uvedeného trestného činu jim oběma v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Ani jeden z nich nebyl v minulosti trestně stíhán pro majetkovou trestnou činnost.

Policisté z okresu Beroun pravidelně monitorují odlehlá místa a zájmové lokality, čímž se snaží potlačit páchání majetkové trestné činnosti. Kromě uniformovaných policistů se v terénu pohybují také kriminalisté.


nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
16. března 2016

vytisknout  e-mailem