Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděje neodradí ani přítomnost majitelů

Královéhradečtí kriminalisté žádají občany o pomoc  

vloupáníKrálovéhradecká policie vyšetřuje již desítky případů krádeží vloupáním do rodinných domů ve východních Čechách. Dosud neznámí pachatelé vnikají v noční době po odvrtání rámu balkónových dveří nebo oken do přízemních částí rodinných domů. Zde obytné prostory prohledávají a z odložených kabelek, peněženek, příručních pokladen, oblečení a dalších míst odcizují zejména finanční hotovost a cennosti (zlaté šperky apod.).
Pachatelé jsou  obzvlášť  troufalí. Dosud zaznamenané případy vloupání byly spáchány v době, kdy majitelé nerušeně spali ve svých ložnicích. V několika případech  je  majitelé vyrušili, a proto kriminalisté znají jejich popis. Jedná se o osoby fyzicky zdatné, oblečené v černém nebo maskáčovém oděvu s obličejem zakrytým černou kuklou. Pachatelé počítají s možností, že se mohou s majiteli domů potkat, a z toho důvodu si předem připravují odchodové cesty - poškodí plot, vysadí branku, vypnou osvětlení apod. V případě, že se tak stane, beze stopy během pár vteřin mizí ve tmě. K této trestné činnosti dochází zejména v lokalitách s výstavbou nových rodinných domů, a to převážně v jejich okrajových částech, jak v menších obcích, tak i ve větších  městech.
Kriminalisté žádají o pomoc občany, kteří by mohli poskytnou jakoukoliv informaci k této trestné činnosti. Jedná se zejména o informace k pohybu možných pachatelů, neznámých podezřelých osob nebo vozidel pohybujících se v lokalitách s novostavbami rodinných domů, a to jak v denní , tak i v noční době.
Informace o podezřelých osobách, vozidlech, či podezřelých okolnostech (přestřižené ploty, vysazené branky apod.) přijmou policisté na jakékoliv služebně policie nebo telefonicky na tel. čísle 732 491 994.  V naléhavých případech volejte linku 158.
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
tisková mluvčí
telefon: 602 651 187
Odkazy do noveho okna

vloupání

vloupání  

Detailní náhled

vloupání

vloupání  

Detailní náhled

vloupání

vloupání  

Detailní náhled

vloupání

vloupání  

Detailní náhled

vloupání

vloupání  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem