Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje přistihli při činu

TEPLICE - Z garáže putoval přímo do cely; Do sběrny nedojeli... 

Zloděje přistihli při činu
     Policisté z oddělení hlídkové služby dopadli zloděje přímo na místě činu. V pondělí po půlnoci zadrželi 20letého muže, který se v Bílině vloupal do řadové garáže, kterou chtěl vykrást. To už ale nestihl, protože byl přistižen policejní hlídkou. Několikrát trestanému lapkovi policisté sdělili podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který může vzhledem ke své pestré trestní minulosti strávit až tři roky ve vězení.
Zloděje přistihli při činu.mp3 
 
Do sběrny nedojeli
     Sdělení podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu si na policejní služebně převzali dva muži ve věku 34 a 30 let. V polovině září v katastru obce Osek vykopali část drenážního potrubí, které následně rozřezali na jednotlivé díly s úmyslem je odvézt do sběrny druhotných surovin. Než však stihli do sběrny dojet, kontrolovali je strážníci městské policie. Spolupachatelům, kteří způsobili poškozené firmě téměř šestitisícovou škodu, hrozí maximálně dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Auto není trezor
     Pouhých deset minut stačilo neznámému zloději k vykradení auta v Bílině. Pachatel rozbil skleněnou výplň dveří u osobního automobilu zaparkovaného u supermarketu a ze zadních sedadel odcizil tašku s doklady. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na pět tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže. Okradený ale sám „nahrál“ lapkovi tím, že na sedadlech nechal ležet tašku, která je pro zloděje velkým lákadlem.
Zde je několik preventivních rad, jak eliminovat riziko vykradení automobilu.
Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky, mobilní telefony, doklady od vozidla, peníze či žádné jiné věci. Jakákoli z těchto věcí může pachatele nalákat.
Nikde, zejména ne před obchodem, restaurací či třeba před budovou zaměstnání nedávejte do kufru cenné věci. Pachatelé si právě na takových místech své oběti vytipují.
Nejbezpečnější parkování je v garáži nebo na hlídaném parkovišti. V ostatních případech parkujte na přehledných, veřejnosti přístupných a dobře osvětlených místech.
Při koupi autorádia dejte přednost rádiu s odnímatelným panelem či rádiu s možností vyjmutí. Rádio či panel nikdy ve vozidle nenechávejte.
Pečlivě se starejte o klíčky od vozidla. Zbytečně je nikomu nesvěřujte, zejména ne cizím osobám. Nenoste je po kapsách, odkud by vám mohly vypadnout nebo být odcizeny. Nenechávejte je volně přístupné v odloženém oblečení. Náhradní klíče mějte vždy na jednom místě, nikdy však ve vozidle!
 
Vloupání do skladu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Proseticích vloupal do firemního skladu. Po překonání vrat vnikl do skladových prostor, odkud si odnesl řezačku obkladů, elektrické ruční nářadí a další věci za téměř 45 tisíc korun. Pokud se podaří zloděje dopadnout, bude se zodpovídat z přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 30. 10. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem