Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloděje usvědčilo mléko

HODONÍNSKO: Policisté objasnili sérii vloupání tří pachatelů. 

Hodonínští policisté objasnili sérii vloupání do různých objektů, ke kterým docházelo v průběhu měsíce srpna v Hodoníně a blízkém okolí. Tyto skutky mají na svědomí dva muži ve věku 36 a 32 let a šestadvacetiletá žena. Krádeží vloupání se dopouštěli buď všichni společně nebo ve dvojicích. Starosti tak přidělávali především zahrádkářům a majitelům garáží, kam se vloupali a kradli věci, které mohli sami využít nebo snadno zpeněžit. Při poslední krádeži jim nepřálo štěstí. Když se svým lupem projížděli večerním městem, narazili na policejní hlídku. Policisté jim mimo jiné kontrolovali také batohy, ve kterých vezli několik krabic mlék a další drobnosti. To ještě policisté nevěděli, odkud dané věci pocházejí a tak osoby po kontrole pustili dál. Právě tento poznatek se ale ukázal jako rozhodující. Krátce předtím se totiž tito pachatelé vloupali do jedné zahradní chatky, kde mléko a další věci ukradli. Policisté se tak na základě tohoto poznatku pustili do výslechů povedené trojice a postupně rozkryli jejich trestnou činnost. Trojice zlodějů tak postupně přiznala celkem devět případů vloupání. Nutno podotknout, že všichni nestanuli před policisty poprvé a mají za sebou řadu různých protiprávních deliktů.


Objasněné případy zmiňované série:

  1. V zahrádkářské kolonii Mutěnka se vloupali do zahradní chatky, odkud odcizili dva kartony polotučného mléka, láhev vína a gumové nazouváky.
  2. Ve stejné lokalitě se vloupali do zahradní chatky a ukradli vodovodní ventil, dvojčinnou pumpu a pozinkované vodovodní fitinky.
  3. V Hodoníně v Rybářích se vloupali do garáže sportovního klubu, ve které usekli a odcizili elektrické kabely. Dále zde odcizili vak s rybářskými potřebami.
  4. Na stejné místo se vrátili ještě jednou a ukradli různé prodlužovací elektrické kabely, uhlovou ruční brusku, rybářské pruty s příslušenstvím.
  5. V Hodoníně v zahrádkářské kolonii na Nesytu poškodili pletivové oplocení zahrádkářského pozemku a vloupali se do zahradní chatky, odkud odcizili benzinovou sekačku, autobaterii a ruční nářadí.
  6. Ve stejné lokalitě se vloupali do garáže sportovního klubu a ukradli svářečku, vrtačku a elektrický prodlužovací kabel.
  7. V Hodoníně u novostavby rodinného domu v ulici Moravní se vloupali do stavební buňky a odnesli si prodlužovací kabely, akuvrtačku, míchadlo barev a další ruční elektronářadí. Navíc ještě odcizili elektrický kabel, který již byl uložený v zemi.
  8. V zahrádkářské kolonii Mutěnka vypáčili dveře a ze zahradní chatky odcizili kufřík se sadou nožů a ocílky, konvičky na kávu, talíře a stolní hodiny.
  9. V Hodoníně v zahrádkářské osadě Na Salajce rozpletli pletivo na brance u zahradní chatky a poté z neuzamčené kůlny sebrali ruční nářadí, kanystr s benzínem a několik kilogramů hutního spojovacího materiálu.

V celkovém součtu napáchali škodu za téměř 100tisíc korun. Nyní čelí trestnímu stíhání pro trestné činy Krádež a Poškození cizí věci, za které mohou být odsouzeni až na dva roky odnětí svobody.


 

nprap. Bc. Petr Zámečník, 19. 9. 2013

vytisknout  e-mailem