Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje vypátrali

LITOMĚŘICE – Vyzvedl cizí peníze; Nekradl poprvé; Hmyz zastaví, zloděje ne … 

Až dva roky za mřížemi může strávit 22letý muž ze Štětí, který vyzvedl z bankomatu peníze na cizí platební kartu. V polovině června tohoto roku odcizil platební kartu ženě jdoucí po ulici z nesené kabelky. Následujícího dne se mu podařilo na odcizenou kartu, vyzvednou finanční hotovost z bankomatu. Na sklonku uplynulého týdne policisté muže vypátrali a na základě zjištěných informací mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 

Nekradl poprvé
Při krádeži paštiky a čokolády byl v sobotu po poledni přistižen 31letý muž z Lovosicka. V lovosickém nákupním centru si vybral zboží, ale platit se mu nechtělo. Po projití pokladnami bez placení byl zastaven pracovníky prodejny a předán policistům. Následně se ukázalo, že zákon neporušil poprvé a jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Hmyz zastaví, zloděje ne …
Síť proti hmyzu nezastavila lapku, který hledal svou kořist v jednom libochovickém domě. Po vytržení sítě vnikl pootevřeným oknem do domu a odnesl si kompletní pneumatiky a křovinořez. Majitel objektu vyčíslil škodu na více než 14 tisíc korun. Pro trestný čin krádeže po neznámém lapkovi pátrají libochovičtí policisté.
 

Odneslo to vozidlo
Z pátku na sobotu zřejmě pod rouškou tmy řádil v Lovosicích neznámý vandal. Jeho terčem se stalo na ulici zaparkované vozidlo. Oprava poškrábaného laku karoserie a uražené zpětné zrcátko vyjde majitele na více než 23 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a po pachateli pátrají.
 

14. 10. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem