Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje zadržela policejní hlídka

CHOMUTOV - Rozbil výlohu, Nejdřív spolu pili, pak ho okradl.... 

Zloděje zadržela policejní hlídka
V Jiráskově ulici vnikl 23letý mladík do zaparkovaného vozidla Opel Corsa. Majitel ponechal okno u pravých dveří špatně zavřené a to pachateli stačilo. Vnikl dovnitř a odcizil autolékárničku a bundu. Když chtěl odejít, objevila se na místě policejní hlídka. Zadržený muž putoval na služebnu, kde bylo zjištěno, že již v loňském roce byl za krádeže pravomocně odsouzen. Obvinění ze stejného trestného činu se nevyhne ani v tomto případě.
 
Rozbil výlohu
Skleněnou výplň do prodejny v centru města rozbil 26letý muž z Vrskmaně. Krátce po činu byl zadržen policejní hlídkou. Do obchodu nevnikl, všechny věci zůstaly na svých místech. Oprava poškozené výlohy však bude majitelku stát nejméně 4 tisíce korun. Skutek policisté vyšetřují jako přestupek.
 
Nejdřív spolu pili, pak ho okradl
Na pokoji ubytovny v Tovární ulici spolu popíjeli alkohol dva muži. 28letý pak využil příležitost a druhému sebral klíč od jeho pokoje. Kromě mobilního telefonu odnesl z místnosti i DVD přehrávač a peníze. Celková škoda se vyšplhala na 7500 korun. Pachateli hrozí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
 
Doplatil na neopatrnost
Poblíž Kyjické přehrady u Jirkova ponechal zaparkované vozidlo Peugeot 309 muž z okresního města. Zapomněl však auto řádně uzamknout. Když zjistil, že mu zmizela nejen taška, ale i osobní doklady, brýle a tělovým parfémem obrátil se na policii a krádež oznámil. Při výpovědi upřesnil škodu na 7 tisíc korun. Po totožnosti neznámého zloděje párají policisté.
 
Seniorka přišla o peníze
Pod záminkou rozměnění bankovky vnikl k 81leté  seniorce do bytu v jirkovské Alešově ulici neznámý muž. Před časem od něj žena zakoupila povlečení, když tentokrát neměla zájem, požádal o rozměnění peněz. Za poškozenou šel až do obývacího pokoje, kde z baru vyndala bankovky v hodnotě 3500 korun. Peníze mu předala a muž z bytu odešel. Když si seniorka uvědomila, že zřejmě naletěla podvodníkovi, obrátila se na místní oddělení policie a podala trestní oznámení. K popisu muže uvedla, že se jednalo o muže Roma ve věku 25-30 let, 170-180 cm vysoký, černé, husté, krátce střižené vlasy. Hovořil česky bez vady řeči, na sobě měl oblečení tmavé barvy. Po pachateli pátrají policisté z místního obvodního oddělení, skutek je vyšetřován jako trestný čin porušování domovní svobody.                                                                          
 
Na sídlišti hořelo
Požár v domě na sídlišti vyšetřují chomutovští policisté. Do Borové ulice dorazili společně s hasiči, kteří požár zlikvidovali. Vyšetřování na místě prokázalo, že hořet začalo v suterénu domu, kde kdosi zapálil kus hadru. Od něj pak došlo k prohoření plastové trubky s teplou vodou. Na místo přijela i záchranná služba, která na místě ošetřila jednoho z oznamovatelů, který se nadýchal zplodin. Společenství vlastníků domu vyčíslilo škodu na 4 tisíce korun. Po totožnosti neznámého žháře pátrají policisté.  
 
Pil alkohol a pak jel
Za volant automobilu usedl 33letý obyvatel Málkova. Řidiče kontrolovali policisté na Černovické ulici v okresním městě. Provedená dechová zkouška prokázala, že muž před jízdou požíval alkohol. Přístroj naměřil 1,71 a 1,78 promile alkoholu v dechu. Podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky si pachatel již převzal.
 
16. srpna 2011
nprap. Marie Pivková   

vytisknout  e-mailem