Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděje zadrželi na útěku z obchodu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté chytili zloděje za přispění všímavého občana.  

 

Byly dvě hodiny v noci na dnešek středu 22. srpna, když se v ulici Štěpnické v Uherském Hradišti ozvala rána a následné řinčení skla. Muž, který v tu dobu ještě seděl ve svém bytě u počítače u otevřeného okna, nad tímto podivným zvukem nemávl rukou, ale přišel k oknu a u dveří do prodejny potravin uviděl postavu. Nezaváhal ani na chvilku, vzal telefon, zavolal na linku 158 a popsal, co se děje.

Operační důstojník k obchodu okamžitě vyslal hlídku. Hradišťští policisté během chvilky dojeli na místo. Když policisté doběhli k obchodu, zloděj si akorát vykládával věci z prodejny ven. Jakmile uviděl policisty, kteří jej vyzvali, ať zůstane stát, začal utíkat pryč. Na rameně měl prostěradlo s ukradeným zbožím. Policisté ovšem zloději nedali šanci a po pár metrech jej doběhli, svedli na zem a nasadili mu pouta. Zadržený muž putoval do policejní cely, kde přes noc musel nejdřív vystřízlivět ze svého pervitinového opojení, než mohl být vyslechnut.

Při ohledání obchodu policisté zjistili, že zloděj rozbil skleněné dveře odpadkovým košem a z obchodu ukradl cigarety, alkohol a bonbony za více než dvacet tisíc korun. Jednatřicetiletý muž ze Starého Města je podezřelý ze spáchání krádeže, za kterou mu jako recidivistovi hrozí až tříletý trest vězení. Díky všímavosti občana a rychlému zákroku policistů tak většina zboží mohla byla být nepoškozená vrácena prodavačům.


22. srpen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem