Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje zavřel do sklepa

TEPLICE - Tam si je vyzvedli policisté; Na horách se kradlo... 

Zloděje zavřel do sklepa
     Policisté zadrželi dvojici zlodějů ve věku 17 a 19 let, kteří se v Teplicích vloupali nejméně do dvou sklepů. O víkendu násilím vnikli do činžovního domu a následně do sklepních prostor, kde chtěli odcizit nějaké potraviny. Vyrušil je ale oznamovatel, kterého vzbudil hluk a oba mladíky ve sklepě zavřel. Policisté si pak zlodějíčky „vyzvedli“ a převezli na služebnu, kde se při výslechu přiznali i k dalšímu vloupání. Minulý týden se společně vloupali do sklepa, kde odcizili dvě lahve „tvrdého“ alkoholu a dvě balení kávy.
Oběma bylo sděleno podezření z přečinů krádeže a krádeže ve stadiu pokusu. Zatímco plnoletému pachateli hrozí až dva roky za mřížemi, mladistvý zloděj může být odsouzen maximálně k jednoletému vězení.
 
Na horách se kradlo
     O nářadí za téměř devět tisíc korun přišel majitel rekreační chaty v Novém Městě. Někdy v průběhu uplynulých tří týdnů se mu neznámý pachatel vloupal do dřevníku na pozemku, kde má chatku, a odcizil z něj štípačku dřeva, řetězovou pilu, sekačku a ruční nářadí. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.
 
Kradou i nezletilí
     Včera jsme informovali o případu krádeže svetrů, kterého se v Teplicích dopustili dva chlapci ve věku 11 a 12 let.  Dnes policisté přijali oznámení o dalším případu krádeže, kterého se v Duchcově dopustila teprve 14letá dívka. V supermarketu vzala bagetu a sušenky v hodnotě 50 korun, které si schovala do kapsy a aniž by jídlo zaplatila, chtěla z prodejny odejít. Také v tomto případě neunikla pozornosti pracovníka ostrahy, který malou zlodějku podezřelou ze spáchání přestupku proti majetku předal policistům.
 
Přišel o kolo
     O kolo v hodnotě tří tisíc korun přišel včera muž, který si svůj dopravní prostředek odstavil v ulici Hrázní. Neznámý pachatel využil toho, že kolo nebylo uzamčené a během dne mu kolo odcizil. Policisté věc kvalifikovali jako přestupek proti majetku, za který hrozí pachateli v případě dopadení až patnáctitisícová pokuta.
 
Teplice, 13. 11. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem