Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje zlákala cyklistika

LITOMĚŘICE – Neděle ve znamení krádeží jízdních kol; Zloděj garáž doslova vybílil; další vloupání do chat…. 


Zloději se zaměřili na kola
Během neděle policie zaznamenala na Litoměřicku krádeže  jízdních kol.  Stříbrné kolo zn. Olpran si ve vchodu domu v Roudnici nad Labem uzamkla 42letá žena. Když na něm chtěla po půlhodině odjet, bicykl v hodnotě 5 500 Kč byl pryč. Na krádež dvou jízdních kol přišli ve večerních hodinách i dva muži  v Lovosicích. Dvě horská jízdní kola v hodnotě 16 000 Kč měli umístěna v kolárně u vrátnice podniku v Terezínské ulici. Skutečnost, že byla obě kola uzamčena lankových zámkem, pachatele neodradila. Další tři jízdní kola zmizela z garáže v Lovosicích. Ve všech případech se jedná o podezření z trestného činu krádeže. Podle trestního zákoníku hrozí pachatelům i několikaletý  trest odnětí svobody.

Zloděj garáž doslova vybílil
Škodu za téměř 55 000 Kč napáchal zloděj v jedné lovosické garáži. V noci z neděle na pondělí vypáčil u garáže dveře a pak už jen bral a bral. Ukradl tři jízdní kola, minibike Kawasaki, přímočarou pilu, úhlovou brusku, šest přepravek na pivo s prázdnými láhvemi, rádio, míchací vrtačku a Gola sadu klíčů. Když v pondělí časně ráno vešel do vykradené garáže a uviděl tu spoušť, nevěřil vlastním očím. Dosud neznámý pachatel čelí podezření z trestného činu krádeže. Jelikož napáchal škodu přesahující 50 000 Kč, podle trestního zákoníku mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Policie po něm zahájila pátrání.

Další vloupání do chat, tentokrát v Roudnici a v Čížkovicích
O víkendu v roudnické chatové oblasti Nové Dvory zjistili dva majitelé, že měli v době jejich nepřítomnosti nezvanou návštěvu. Zatím co z jednoho rekreačního objektu si zloděj nic neodnesl, v druhé chatce ukradl elektrocentrálu, motorovou pilu, elektrickou přímočarou pilu a sadu nářadí v celkové hodnotě 20 000 Kč. Pachatel ještě při vloupání chaty poškodil a způsobil další škodu 10 000 Kč. V Čížkovicích z chatky v zahrádkářské kolonii za fotbalovým hříštěm zase zmizela motorová sekačka a pravděpodobně i další věci. Škoda bude dodatečně vyčíslena. V obou případech se pachatelé dopustili trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.

por. Ing. Alena Romová
6. 8. 2010 Litoměřice
tel. : 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem