Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději barevných kovů neuspěli

MOST - Ostraha přistihla dvě party při krádežích; Měl chuť na vodku, tak ji ukradl 

 Za tmy loupali u lesíka kabely, přesto nebyli nenápadní

Policejní komisař obvinil z přečinu krádeže ve spolupachatelství dva muže ve věku 32 a 44 let z Mostu a 38letou ženu. Trojice si v nočních hodinách vyrazila do lokality dolu Šverma na Mostecku, kde měla krást kabely. U kolejiště odsekala celkem 174 metrů vícežílového měděného kabelu. Ten pak postupně odnášela do přilehlého lesíku, kde ho párala a měď loupala z izolačního obalu. I když byla tma, trojice činorodých pracovníků neunikla pozornosti bdělé ostrahy dolu, která podezřelé osoby zadržela a předala přivolaným policistům. Poškozená organizace vyčíslila způsobenou škodu na částku 9 000 korun. Trio je stíháno na svobodě. Mladší z mužů kradl i přesto, že byl již za majetkový delikt odsouzen.


 

Dřeli se nadarmo, ostraha je zadržela

I dalších pět osob se vydalo krást železo do objektu patřícímu dolům. V jedné obci na Mostecku čtyři muži ve věku od 21 do 23 let spolu s mladistvým vnikli v měsíci září v podvečer na oplocený pozemek důlní společnosti. Cílem jejich výpravy bylo odcizení věcí ze železa, které by následně mohli podnikavci zpeněžit. Osoby vnikly do skladu s náhradními díly, kde odcizily železné součástky k důlním strojům v celkové hodnotě 39 tisíc korun. Lup však mladíci ukrást již nestihli. Pracovníci ostrahy vetřelce zaregistrovali, celou pětici zadrželi a předali policistům. Policejní komisař čtveřici dospělých obvinil z přečinu krádeže vloupáním a mladistvého z provinění krádeže. Stíhání obviněných je vedeno na svobodě. Lup, který byl připravený k odcizení u plotu, byl vrácen zpět poškozené firmě.


 

Kradli v autech i v trafice

Okresní soud rozdělil na čas dva muže, kteří se spolu měli dopustit tří krádeží vloupáním. Policejní komisař obvinil z přečinu krádeže a poškození cizí věci dva muže ve věku 26 let a 24 let, oba z Mostu. Starší z dvojice pak na podnět policie skončil ve vazbě. Dvojice měla v Mostě vniknout koncem října do osobního vozidla, ze kterého vzala navigaci. Tu následně na ulici prodala neznámému muži. Koncem září se muži vloupali do škodovky. Vůz při násilném vloupání poškodili, ale nenašli nic k odcizení. Minulý týden šli opět krást. Na sídlišti Výsluní v Mostě vnikli násilím v nočních hodinách do trafiky, ze které odnesli tabákové výrobky a peníze v celkové hodnotě 9 000 korun. Celkem duo napáchalo škody za více jak 16 000 korun. Muž, který je nyní ve vazbě, má mít na svědomí i další dvě krádeže věcí z aut. Z jednoho odcizil autorádio a v druhém našel horské jízdní kolo. Lup okamžitě prodal náhodným zájemcům.


 

Zloději očesali horkovod

Neznámý pachatel v Mostě na Slatinické výsypce odcizil v přesně nezjištěný den v měsíci říjnu kryty z horkovodu. Ty byly z pozinkovaného plechu. Lapka poškozené teplárenské společnosti způsobil krádeží hmotnou škodu ve výši 10 000 korun. Případ přečinu nyní vyšetřují mostečtí policisté.


 

Lapka z hydrantu ukradl měřicí přístroj

Hamerští policisté přijali oznámení důlní společnosti o krádeži zařízení, které slouží k měření úniku vody z hydrantu. Neznámý pachatel na rozhraní října a listopadu z hydrantu odcizil akustický snímač. Poškozená firma vyčíslila hmotnou škodu na částku 17 000 korun a krádež věci ohlásila na policii.


 

Políčil si na vodku, marně

Měl chuť na alkohol, ale neměl peníze. To však nebylo překážkou pro 33letého muže z Litvínovska. V jednom litvínovském supermarketu tento týden měl odcizit z regálu dvě lahve vodky, které si ještě v prodejně schoval pod bundu. Pak prošel pokladnou, aniž by cokoliv platil. Pracovník ostrahy ho zadržel a předal policii. Ta lup v hodnotě 369 korun zajistila a muži s ohledem na jeho minulý trest sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Muž v prodejně ukradl pět párů náušnic

Pracovník ostrahy mosteckého obchodního domu v centru města zadržel 23letého muže, který se měl dopustit krádeže. V prodejně oděvů, kam přišel tento týden odpoledne, zamířil okamžitě ke stojanům s bižutérií, kde vzal pět párů náušnic, které si ukryl do rukávu bundy. Poté vyšel z prodejny, kde ho zadržel detektiv. Muž lup musel vrátit a od policistů si následně převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Majetkových deliktů se dopustil již v minulosti a byl za ně trestán.


 

Sprejer maloval na cizí objekt

Případ sprejerství šetří policisté mosteckého obvodního oddělení. Zatím neznámý umělec realizoval svůj výtvarný počin na omítku čerpací stanice, ve kterém je umístěno čerpadlo pitné vody. Poškozená organizace zatím nevyčíslila hmotnou škodu, která jí byla sprejerstvím neznámého pachatele způsobena.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 9. listopadu 2012


 

vytisknout  e-mailem