Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloději benzinu opět v akci

Tábor – Další navrtané nádrže osobních vozidel. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Na Táborsku opětovně šetříme další dva případy navrtání palivových nádrží osobních vozidel a následné krádeže benzinu. V nedávné době k těmto útokům docházelo především v menších obcích na Veselsku, Soběslavsku a Mladovožicku. Tentokrát se však zloději odvážili přímo to města Tábora. V průběhu pátku dne 5. července 2013 zaútočili na parkovišti ve Zborovské ulici na Pražském sídlišti. Vyhlédli si dvě vozidla továrních značek Škoda Felicia. Po navrtání nádrží z nich vypustili a následně odcizili benzin za řádově 1 000 korun. Daleko větší škodu, přesahující částku 10 000 korun, však způsobili poškozením vozidel.
Na tyto případy opětovně upozorňujeme. Žádáme tímto každého, kdo by mohl k objasnění uvedených případů přispět jakoukoliv další informací, a to jak z místa činu, kde se pohybovaly podezřelé osoby, zřejmě ve vozidle, tak případně poznatkem k výskytu osob, které si za nestandartních okolností přelévají benzín z kanystrů, nebo jiných obdobných nádob, do vozidel či nabízí k prodeji benzín v kanystrech, aby své informace předali policistům na jejich služebnách či prostřednictvím policejní hlídky číslo 158.
Zároveň žádáme očité svědky dění, které nasvědčuje, že dochází k uvedené trestné činnosti, aby sami nezasahovali, dění pouze okamžitě oznámili cestou linky číslo 158 a vlastní zákrok nechali na policistech. Důležité je zloděje chytit, nikoliv pouze vyplašit. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
8. července 2013 
  

vytisknout  e-mailem