Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději bočnic vypátráni

LOUNY - Kořist zpeněžili ve sběrných surovinách... 

V minulých dnech vnikli do aerálu bývalých kasáren v Podbořanech dva mladíci za účelem krádeže volně odložených bočnic z nákladního vozidla. Celkem 3 kusy těchto přídavných bočnic z korby automobilu následně odvezli do sběrných surovin, kde je zpeněžili. Poškozené firmě tím způsobili škodu za 8 tisíc korun. Krátce po krádeži byly odcizené bočnice ve sběrně objeveny a vráceny původnímu majiteli. Zároveň policisté tento případ objasnili a ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření  z trestného činu krádeže 26letému mladíkovi z Podbořanska a 30letému muži z Karlovarska, kteří mají tento trestný čin na svědomí. 

Dva mladíci se vloupali do garáže

V úterý pozdě večer si dva mladíci vyhlédli jednu řadovou garáž v podbořanské ulici Sídliště Míru. Vypáčili u ní vrata a chtěli odcizit nějaké věci. Při tomto jednání je však vyrušil náhodný svědek, a tak z místa činu uprchli. Policisté následně zjistili, že uvedenou trestnou činnost spáchal 18letý mladík z Podbořanska ještě ve spolupráci s jistým nezletilcem. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili obvinění z pokusu trestného činu krádeže a po provedených úkonech jej propustili na svobodu. Trestní stíhání nezletilce je kvůli nízkému věku nepřípustné.

Odložené věci přilákaly zloděje

Na parkovišti u lounského Kauflandu řádil v úterý večer neznámý zloděj. Vyhlédl si jeden zaparkovaný vůz, ve kterém spatřil odložené věci a v nestřeženém okamžiku se do něj vloupal. Odcizil příruční tašku s doklady, platebními kartami, léky a mobilním telefonem. Svým jednáním způsobil poškozenému škodu přesahující 4 tisíce korun. Policisté opakovaně varují: "Nikdy nenechávejte v zaparkovaných autech viditelně odložené věci!"

Neplatí na děti

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání 39letého muže z Podbořan, který již od června roku 2009 neplatí výživné na své dvě děti. K rukám matky již dluží kolem 50 tisíc korun. Krkavčího otce obvinil v minulých dnech policista z trestného činu zanedbání povinné výživy. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku až dvouletý trest odnětí svobody.

Krádež poklopů

Zřejmě ve sběrnách mizí kanálové poklopy, které jsou velkým lákadlem zlodějů. V minulých dnech jich dosud nezjištěný pachatel či pachatelé odcizili z lokality průmyslové zóny Triangle poblíž Staňkovic dokonce desítky kusů. Škoda přesahuje sto tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a pachateli-ích pátrají.

Další zprávy vyjdou až v pátek 6. května 2011!

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 4. května 2011

 

 

 

vytisknout  e-mailem