Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloději brali drát i kontejner na odpadky

BRNO VENKOV: Zmizel i železný stůl a pneumatiky. 

Koncem týdne se na výpravu za lupem vydalo v obcích na Brněnsku hned několik zlodějů. Jejich záběr byl velmi pestrý. V Modřicích odcizil prozatím neznámý pachatel velkoobjemový kontejner v hodnotě pětatřiceti tisíc korun. Vzhledem k tomu, že areál poškozené firmy nebyl zajištěný proti vstupu, měl samozvaný majitel kontejneru volnou cestu i se svým neobvyklým lupem na kolečkách. V Židlochovicích si další pachatel vyhlídnul věci vystavené ve výloze prodejny. Pro jejich získání si však vybral neobvyklou cestu – dlažební kostkou rozbil skleněnou vitrínu a odnesl si z ní gola soupravu v plastovém kufříku s téměř dvěma sty nástrčnými klíči. Pozorný však příliš nebyl, protože část odcizených klíčů vytrousil na zem na cestě z prodejny. Majitelům svou noční akcí způsobil škodu přesahující osm tisíc korun. Na ruční nářadí se zaměřil i pachatel, který se vloupal do kůlny u rekreační chaty ve Šlapanicích. Nepohrdnul ani železným stolem, který si odnesl s sebou.

Nočních hodin využil zloděj, který se vloupal do areálu firmy v Tišnově. Odnesl si tři sta kilogramů kovového drátu a přes tři sta kilogramů železozinkového pásku v hodnotě téměř patnáct tisíc korun.

Policisté řešili i krádež letních pneumatik ze sklepa rodinného domku v Pohořelicích. Zloději tak doslova berou vše, co mohou jakýmkoliv způsobem zpeněžit. Všechny zmíněné případy policisté nadále šetří.

 

mjr. Petra Vedrová, 20.1.2012

vytisknout  e-mailem