Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději chodí do bytů přes balkóny

MOST - Seniorka penzionu viděla zloděje na balkóně; Cigarety musel vrátit a další 

 Nemilé překvapení čekalo na jednu starší ženu, obyvatelku jednoho mosteckého penzionu. Včera krátce po 20. hodině se všimla, že na balkóně jejího bytu v prvním patře stojí neznámý muž. Zavolala na něj a zeptala se ho, co tam dělá. Odpovědi se však nedočkala. Muž na nic nečekal, seskočil hbitě dolů a poté utíkal směrem k mosteckému stadionu. Seniorka pak doma zjistila, že muž vnikl do bytu zřejmě otevřeným oknem do pokoje, kterým větrala, a zatím co ona byla ve druhé místnosti, neznámý lapka jí vedle odcizil šperky ze zlata. Poškozená případ oznámila mostecké policii, která nyní po drzém pachateli intenzivně pátrá.


 

V trafice chtěl ukrást cigarety

Na kuřivo si políčil 24letý muž z Mostu. Ten o víkendu tabákové výrobky ukradl z jednoho novinového stánku v mostecké ulici Budovatelů. Lapka kradl v pozdně nočních hodinách. Zatímco jiný kolem 02. hodiny tvrdě spí, Mostečan se v noci potuloval městem a zřejmě hledal, co by kde ukradl. Do oka mu padl novinový stánek. Ani mu nevadilo, že stánek je zavřený a uzamčený. Násilím vnikl dovnitř a tam si do přinesené tašky ukládal krabičky cigaret různých značek. Na cigaretách si ovšem již nepochutnal. Musel je odevzdat policejní hlídce, která ho přistihla ještě uvnitř stánku. Jak se ukázalo, zloděj nebyl v oboru žádným nováčkem. Za krádež byl již soudem odsouzen a z vězení se vrátil v loňském roce. Odcizený lup v hodnotě téměř 3 000 korun byl zajištěn a poté vrácen zpět poškozenému trafikantovi.


 

Zloděj šplhal z bytu do bytu přes balkón

Dvě ženy z mosteckého regionu čelí obvinění z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Ty měly vykrást byt v jednom litvínovském domě. Byt si nevybraly náhodně, šlo o sousedku, která měla byt nad jednou z obviněných žen. Do bytu se měl podle výsledků šetření policistů vloupat jednoho dubnového dne komplic žen, po kterém zatím policie pátrá. Ten se z balkónu ve druhém patře vyšplhal na horní balkón. Tam pak překonal vstupní dveře a z bytu odcizil různou elektroniku. Tu vynosil dveřmi a přitom mu měla pomáhat mladší z žen. Lup pak trojice zpeněžila v jedné mostecké zastavárně. Krádeží tak trojlístek způsobil poškozené majitelce bytu hmotnou škodu ve výši 39 tisíc korun. Starší z obviněných pachatelek je stíhána na svobodě, mladší, která již v minulosti kradla a byla za to i odsouzena, skončila ve vazbě. Tam ji okresní soud v Mostě poslal pro jiný delikt. Odcizené věci již policie nezajistila.


 

Pracovnice zpronevěřila peníze seniorů

Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu zpronevěry již bývalou pracovnici nemocnice následné péče v Mostě. Ta měla již od roku 2008 do letošního ledna jako zaměstnankyně zařízení oprávnění manipulovat s finančními prostředky pacientů a to zejména osob seniorského věku. Své povinnosti si však vykládala po svém. Aniž by k tomu měla souhlas od těchto hospitalizovaných osob, nakládala s jejich financemi bez jejich vědomí. Peníze měla vyzvedávat z úschovy depozita a poté je použít pro svou potřebu. Svým jednáním tak měla připravit sedm seniorů o finance v celkové výši 401 tisíc korun. Využívala k tomu jejich přestárlého věku, vážného zdravotního stavu a také připravila o svěřené prostředky osoby, které již zemřely. Z poškozených osob je pět již zesnulých. Policie v Mostě obviněnou ženu stíhá na svobodě. Za toto jednání stíhané hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Policisté v souvislosti s tímto případem hledají další možné poškozené oběti, které se ve zdravotnickém zařízení následné péče v Mostě nacházely. Jde o osoby, které toto zařízení například již opustily. Policie ani nevylučuje, že někteří z nich jsou již po smrti. Proto oddělení hospodářské kriminality uvítá informace od jejich pozůstalých, kteří nějaké podezření o ztrátě peněz v tomto ústavu od svých blízkých v minulosti zaznamenali a dosud se na policii neobrátili.


 

Na bývalou družku pořvával pod okny

Na slušné vychování zřejmě pozapomněl padesátiletý muž z jedné obce na Litvínovsku. Minulý týden v ranních hodinách vstoupil na pozemek rodinného domku, který je oplocen. Při vstupu měl vysadit branku u plotu a poté slovně napadal svoji bývalou družku a nerespektoval její přání, aby opustil zahradu, kde setrval asi dvacet minut, než přijela policejní hlídka. Policisté muži pak na základě výsledků šetření sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.


 

Kladivem rozbíjel kovové zábradlí

Na barevné kovy se vydal včera dopoledne padesátiletý muž z jedné obce na Mostecku. Železo hledal v Mostě a hodlal ho zpeněžit v nějaké sběrně. U ulice Hřbitovní pod mostem začal pomocí kladiva demolovat zábradlí, kdy se mu podařili urazit dva kusy dvoumetrových částí. Lup však již zpeněžit nestačil. Na místo totiž dorazila policejní hlídka, která lapku i s lupem zastihla. Pachatel skončil na policejní služebně, kde mu policejní inspektor ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž, který svým jednáním způsobil hmotnou škodu ve výši pěti set korun, nekradl poprvé. Jit v minulosti byl za trestný čin krádeže odsouzen.


 

Klíčky k automatům někdo ukradl

Škodu za dvanáct tisíc korun utrpěl majitel jedné herny v Mostě. Neznámý pachatel využil nestřeženého okamžiku a z neuzavřené místnosti odcizil malý příruční tresorek, kde byly klíčky k výherním automatům. Případem krádeže se nyní zabývají mostečtí policisté, kteří přijali oznámení o trestném činu tento týden.


 

Nešel internet

Ukrást kabely zřejmě hodlal neznámý pachatel, který v jednom panelovém domě na sídlišti Pod Šibeníkem tento týden přerušil přívodní metalický kabel, který se používá pro přenos internetového signálu. Jeho neodborným zásahem tak bylo odpojeno několik domácností od internetu. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku osm tisíc korun. Případ krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení nyní vyšetřují mostečtí policisté.


 

Autorádio již motorista nemá

Krádež ve vozidle zaznamenal jeho majitel tento týden. Neznámý lapka poblíž centra města Mostu zřejmě v nočních hodinách do vozu tovární značky Škoda vnikl neznámo jak, a poté uvnitř vymontoval autorádio a odnesl s sebou i uložené různé nářadí. Poškozený motorista odhadl, že mu zloděj způsobil škodu ve výši 17 tisíc korun. Případ krádeže nyní šetří mostečtí policisté.


 

Cestou přišla o tisíce korun

O několik tisíc korun přišla jedna Mostečanka. Cestovala autobusem hromadné městské dopravy. V dopoledních hodinách jela od nemocnice do centra Mostu, a když vystupovala, tak následně zjistila, že je bez peněženky. Tu měla žena v kapse svého svetru. Neznámý kapsář zřejmě využil situace v autobuse a v nestřeženém okamžiku cestující z kapsy nepozorovaně portmonku odcizil. Případem krádeže na osobě se zabývají policisté obvodního oddělení v Mostě.


 

Ve spánku ho kdosi připravil o mobil

Okraden byl mladík z jedné obce na Litvínovsku. Přijel se do Mostu bavit, a když společensky unaven usnul venku před restaurací, zapomněl si hlídat svůj mobil, který měl v kapsičce u kalhot. Po probuzení mobilní telefon marně hledal. Nějaký poberta využil jeho spánku a telefon značky Nokia mu nepozorovaně odcizil. Mladík krádež ohlásil na policii a uvedl škodu ve výši 5 000 korun.


 

I přes blokaci řidičského oprávnění řídil auto

Podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání bylo sděleno mosteckou policí 32letému muži z Mostu. Ten jako řidič řídil včera v Mostě osobní automobil a to i přes skutečnost, že má platnou blokaci řidičského oprávnění od letošního dubna. Policisté ho za volantem přistihli včera odpoledne v jedné mostecké ulici a další jízdu mu s ohledem na zjištěnou blokaci zakázali.


 

Nechtěl do basy

Do vězení se pravděpodobně nechtělo 32letému muži z jedné obce na Mostecku. Bez vážného důvodu výkon trestu nenastoupil, i když osobně převzal rozhodnutí krajského soudu. Policie ho včera zadržela v místě jeho bydliště a navíc mu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Kapsář byl ve frontě u pokladny

Na všímavého kapsáře zřejmě narazil při nakupování jeden muž z Mostecka. U pokladny ve frontě si z peněženky vyndal hotovost a poté si ji uložil opět do postranní kapsy kalhot. To zřejmě neuniklo přítomnému zloději, který využil situace a šikovně portmonku odcizil, aniž by to poškozený postřehl. Ten až doma zjistil, že kapsu má prázdnou a navíc přišel i o platební kartu.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 10. května 2011

vytisknout  e-mailem