Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději chtěli do bytů

MOST - Majitelé ale byli doma; Na 1. máje kradl v autě, lup hodil na střechu garáže. 

Policie v Mostě a Hamru šetří případy pokusů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Neznámý pachatel minulý týden vylezl po lešení na balkón přízemního bytu v obci Hamr a pokusil se vypáčit dveře do bytu. Bylo krátce po 23. hodině a podivné zvuky a bouchání probudily majitele. Lapka z místa rychle zmizel. Jiný zloděj o státní svátek v dopoledních hodinách v Litvínově vyšplhal po hromosvodu na balkón v prvním patře a chtěl se dostat do bytu. Nepočítal zřejmě s tím, že doma jsou obyvatelé. Jakmile v bytě zahlédl pohyb, z balkónu utekl.


 

Zatímco jiní slavili svátek práce, muž vykradl auto, autorádio při útěku hodil na střechu garáže

Litvínovští policisté připravili na svátek práce opatření k zajištění klidu a pořádku a eliminaci trestné činnosti a zadrželi v rámci tohoto opatření muže, který vykradl auto. Hlídka si všimla spěchajícího muže a vzápětí dostala informaci o tom, že v ulici Partyzánská došlo k vniknutí do zaparkovaného vozidla. Policisté okamžitě předali informaci ostatním hlídkám i s popisem podezřelého muže. Toho si všimla následně jiná hlídka. Jakmile muž viděl, že k němu míří policisté, ukryl se u domu. Tam byl nakonec muži zákona zadržen. Muž ve věku 31 let z Litvínova měl krátce po poledni za použití násilí vniknout do škodovky, ze které odcizil autorádio i s odnímatelným panelem. Když zjistil, že je v hledáčku policie, lup odhodil na střechu garáže, kde ho policisté našli a vrátili zpět poškozenému. Motorista vyčíslil škodu na částku 9 000 korun. Policie Litvínovanu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Už v minulosti kradl a byl odsouzen.


 

Při prvomájové oslavě přišla ve frontě o peněženku

Tlačenici ve frontě u stánku při prvomájových oslavách v Litvínově využil pravděpodobně zkušený kapsář. Poškozené ženě, která zde čekala, až přijde na řadu, odcizil nepozorovaně peněženku z kabelky, kterou měla zavěšenou na rameni. V portmonce měla okradená peníze, doklady a platební kartu. Žena krádež oznámila litvínovské policii a škodu vyčíslila na částku tři tisíce korun.


 

Zloději se zřejmě chystají již na zimu, zmizela hokejová a lyžařská výbava

Policie v Mostě šetří dva případy krádeže vloupáním, při kterých pachatelé odcizili zimní sportovní vybavení. V ulici Jana Kubelíka někdo vnikl do bytové komory na chodbě a z ní odcizil lyžařské potřeby. Poškozený vyčíslil škodu na částku 23 tisíc korun. Další zloděj se vloupal do sklepní kóje v ulici 1. Máje a z ní odnesl hokejovou výbavu v celkové hodnotě 41 000 korun.


 

V nemocnici kradl kabely z mědi

Policie v Mostě odhalila pachatele, který v březnu kradl kabely v mostecké nemocnici. Muž ve věku 23 let z Loun měl v dopolední době v areálu nemocnice na chodbě odcizit 50 metrů elektrických kabelů. Ty pak vypálil, měděné dráty zpracoval a lup odevzdal v jedné mostecké sběrně. Utržené peníze utratil. Krádeží způsobil hmotnou škodu ve výši 1 390 korun. V loňském roce byl za krádeže mosteckým soudem odsouzen. Policie v Mostě mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Okresní soud muže poslal do vězení, kde si nyní odpykává výkon trestu odnětí svobody pro jinou věc.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 4. května 2015.

vytisknout  e-mailem