Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději dopadeni a obviněni

LOUNY - Za sebou mají celou řadu trestné činnosti. 

V rukou policistů skončila skupina čtyř mladíků (19, 20, 21 a 22 let) z Loun a Postoloprt, která má na svědomí různé krádeže a vloupačky na Lounsku. Trestnou činnost páchali tito aktéři buď ve skupině, nebo jednotlivě. Začátkem října se například tři z nich vloupali do několika kovových kójí v panelových domech v Postoloprtech. Odcizili pracovní oděvy, elektrické nářadí, batohy a kufry s obsahem, ale i balíky s plovoucí podlahou a další věci. Dvacetiletý mladík, který figuroval v předešlých vloupačkách, pak koncem listopadu ukradl sám na Tyršově náměstí v Lounech nezajištěné pánské jízdní kolo. V páchání trestné činnosti následně pokračoval ve dvojici se čtvrtým mladíkem (nejstarším ze skupiny), když se zmocnili klíčů od jedné lounské restaurace. Prohledali ji a odcizili batoh, do něhož uložili alko i nealkoholické nápoje, žvýkačky a nádobu s drobnými mincemi. Následující den se do restaurace vrátili znovu, ale byli vyrušeni bezpečnostním alarmem, a tak z místa utekli. Další den odcizili ze společné chodby jednoho bytového domu v Lounech volně stojící dětský kočárek. Nejstarší ze skupiny mladíků se pak sám dopustil dalších krádeží.  V jednom z lounských barů například odcizil z volně odložené kabelky peněženku s různými doklady, platební kartou a mobilní telefon. V průběhu prosince se pak na návštěvě v jednom bytě v Lounech zmocnil klíčů a následně se vloupal do dvou sklepních kójí, odkud si odnesl řezačku na dlažbu. Přímo na Štědrý den se nestyděl využít podnapilosti své známé, u které byl na návštěvě, a okradl ji o různé šperky, hodinky a mobilní telefon. Uvedený poberta nepřestal s nekalou činností ani v novém roce. Z kanceláře jedné společnosti v Lounech využil nepřítomnosti zaměstnance a ze stolu odcizil volně položený notebook. Jak tento, tak i jeho dvacetiletý komplic se již nacházejí za mřížemi, neboť v páchání trestné činnosti nebyli žádnými nováčky a za sebou mají celou řadu dalšího protiprávního jednání. Zbylé dva aktéry stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování na svobodě. Všichni již byli za spáchané trestné činy obviněni. Způsobená škoda byla vyčíslena na více než 60 000 Kč. Na případu dále kriminalisté pracují.

Pokoušel se krást

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z pokusu trestného činu krádeže a z trestného činu porušování domovní svobody 26letému muži z Litoměřicka, který v říjnu a v listopadu minulého roku páchal v Černochově na Lounsku trestnou činnost. Vnikl například na pozemek tamního soukromého objektu s cílem ze zde zaparkovaného traktoru odčerpat motorovou naftu, jež potřeboval do vozidla Škoda Octavia, kterým na místo přijel. Když zjistil, že nádrž traktoru je prázdná, pozemek opustil. O něco později vnikl na pozemek jednoho rodinného domu, prohledal jej, ale nakonec odešel s nepořízenou. Dále se pokusil vypáčit vrata garáže u jednoho tamního domu, ale to se mu nepodařilo, tak z místa odešel. Uvedeného protiprávního jednání se dotyčný dopustil i přesto, že má na svém kontě již celou řadu trestných činů a několikrát byl odsouzen Okresním soudem v Litoměřicích. Po provedených úkonech byl propuštěn na svobodu.

Střet s chodcem a s dalším vozidlem

V úterý dopoledne vyjížděli policisté k dopravní nehodě, která se udála na komunikaci II. třídy č. 221 v Dukelské ulici v Podbořanech. Řidička osobního automobilu Mitsubishi Carisma se plně nevěnovala řízení a vjela do protisměru až za okraj komunikace na chodník, kde přední částí vozidla narazila do procházejícího chodce. Následně sjela zpět na silnici do svého jízdního pruhu, kde před kruhovým objezdem narazila do zadní části vozidla Renault Thalia, jehož řidič dával přednost vozidlům na kruhovém objezdu. Chodec utrpěl při nehodě zranění a záchrannou službou byl převezen do nemocnice. Řidička Mitsubishi se spolujedoucí byly rovněž přepraveny do nemocnice, a poté následně propuštěny. Dechová zkouška u všech účastníků nehody byla negativní. Nehodu i nadále šetří dopravní policisté.

Nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 27. ledna     

  

 

vytisknout  e-mailem