Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloději dovolenou zřejmě nemají

RYCHNOVSKO - Ukradli sekačku i jízdní kolo. 

Den plný krádeží zaznamenali policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí. Zloději ukradli jízdní kolo, fotoaparát a mobilní telefon.

Chvilka nepozornosti stačila na to, aby si doposud neznámý poberta odnesl z jednoho nočního podniku ve městě mobilní telefon. Majitel si aparát zn. Sony Yperia s paměťovou kartou odložil na baru a okamžiku při placení pak zloděj hbitě využil. Majiteli způsobil škodu vyšší než 12.000 korun.

Do jednoho rodinného domu v Častolovicích se v noci ze středy na čtvrtek vloupal doposud neznámý pachatel. Vypáčil okno do koupelny a z interiéru ukradl fotoaparát a finanční hotovost. Škoda, kterou způsobil, se pohybuje v řádech tisíců korun.

Krádež jízdního kola oznámil na oddělení v dopoledních hodinách mladík z Čestic. Trekingové kolo zn. Author jasně červené barvy si ve středu ve večerních hodinách uzamkl lankovým zámkem u jedné restaurace v Kostelci nad Orlicí. Když z pohostinství vyšel, dopravní prostředek už na svém místě nenašel. Poberta majiteli způsobil škodu vyšší než 7.000 korun.

Případ krádeže šetřili ve čtvrtek i policisté Obvodního oddělení Dobruška.
Do jednoho domu ve městě se během týdne vloupal neznámý pachatel. Ze sklepa budovy odcizil benzinovou rotační sekačku zn. VeGa s pojezdem. Majitelce způsobil škodu vyšší než 6.000 korun.

Policie ČR varuje - čas dovolených a prázdnin je příhodnou dobou pro zloděje i kapsáře. Opuštěná obydlí i čilý ruch v restauracích i na zahrádkách v nočních hodinách, krásné počasí pro jízdu na kole či autem na výlet, to všechno je ideální podhoubí pro trestnou činnost. Mějte své věci pod dozorem a snažte se předcházet nepříjemným situacím - výše k prevenci ZDE. 

por. Mgr. Alena Kacálková
8. srpna 2014

vytisknout  e-mailem