Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději hliníku dopadeni

TEPLICKO - Barevné kovy prodali do sběrny; Okradl vlastní matku... 

Zloději hliníku dopadeni

     Policisté obvinili z přečinu krádeže dva recidivisty ve věku 37 a 43 let, kteří kradli barevné kovy. Spolupachatelé v průběhu několika týdnů postupně z areálu teplické firmy odcizili 160 kusů hliníkových výlisků v hodnotě sedm tisíc korun, které následně prodali do sběrny. Oba mají s krádežemi notné zkušenosti, mladší muž už stál v minulosti před soudem sedmkrát a starší byl odsouzen v deseti případech. Pokud soudce uzná obviněné vinnými, může je poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Okradl vlastní matku

     Někteří lidé se kvůli vlastnímu obohacení neštítí okrást ani vlastní rodiče, což potvrzuje případ, který prověřovali tepličtí kriminalisté. Z přečinu krádeže a zpronevěry obvinili 26letého muže, který své matce odcizil z pokladničky v jejím bytě přes šedesát tisíc korun. Za peníze si nakoupil nějaké věci a zbytek prohrál v automatech.

     Je také podezřelý, že si minulý týden půjčil od obsluhy teplické herny mobilní telefon v hodnotě deset tisíc korun pod záminkou, že se potřebuje podívat na internet. Následně využil toho, že si majitel telefonu na chvilku zdříml a s mobilem mu utekl. Obviněnému, který už byl v minulosti čtyřikrát odsouzen, hrozí v případě uznání viny až pětileté vězení.

Zmizely střešní tašky

     Duchcovští policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl v Lahošti. Z pozemku u rozestavěného rodinného domu postupně odcizil téměř osm stovek nových střešních tašek, které byly připraveny na rekonstrukci střechy. Případ je prověřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Vykradená prodejna

     Škodu téměř čtyřicet tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který se v Teplicích vloupal do prodejny domácích potřeb. Ze skladu a přilehlé kanceláře si odnesl notebook a peníze, policisté případ prošetřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky vězení.

3. 7. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem