Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději jsou stále ve střehu

MOST - Využívají příležitostí neopatrných občanů; Chlapci nechodili do školy, rodiče čelí obvinění.  

Policie v Mostě šetří případy krádeží, kdy poškození sami zlodějům nahrávají. Nezamčený šuplík pracovního stolu přilákal neznámého zloděje, který tento týden v jedné kanceláři odcizil finanční hotovost ve výši několika tisíc korun. Případem trestného činu se nyní zabývají policisté obvodního oddělení v Mostě.

Nepoctivě se zachoval výtečník, který v jednom rodinném domě v obci na Litvínovsku kradl zatím za nezjištěných okolností. Využil nestřeženého okamžiku a zmocnil se peněženky, která volně ležela na sedací soupravě. V portmonce byly peníze a různé osobní doklady. Krádež teď vyšetřuje hamerská policie.


 

Hrál na automatu, pak u baru ukradl peněženku z otevřené kasy

Po neznámém pachateli pátrají policisté mosteckého obvodního oddělení. Ten tento týden ukradl v jedné mostecké herně hotovost. Do objektu v centru Mostu přišel krátce po poledni. Hrál na automatech a pak si šel k baru pro cigarety. Když se prodavačka otočila, tak sáhl do pokladny a odcizil peněženku s finanční hotovostí. Poté z herny utekl. Obsluhující žena vyběhla za ním, lapka byl rychlejší. Zloděje kolem 30 let a světlých krátkých vlasů nyní hledá mostecká policie.


 

V baru nikdo nebyl, ukradl telefon

Policie v Mostě vypátrala totožnost neznámého pachatele, který v jednom mosteckém baru odcizil mobilní telefon. Do objektu přišel v pozdně nočních hodinách, když uvnitř nikdo nebyl. Obsluhující byla zrovna v tu dobu ve vedlejší místnosti, a i když měla do lokálu otevřené dveře, nikoho si nevšimla a nic neslyšela. Když během pár minut vyšla, zjistila, že jí kdosi z barového pultu odcizil mobilní telefon. Krádež má mít dle policie na svědomí 29letý muž z Chomutova, kterému sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Odcizený mobil nebyl zajištěn, podezřelý ho prodal.

 

Sliboval mobil, chtěl jen peníze

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu podvodu 32letého muže z Mostu. Ten si peníze obstarával podvodným způsobem, když přes internet nabízel zboží, které přitom vůbec neměl. Na jeho inzeráty nabízející mobilní telefon a herní konzole reagovalo pět osob. Těm přislíbil zboží zaslat oproti úhradě celkové ceny. Peníze inkasoval, zboží neodeslal. Přišel si na 23 tisíc korun, které použil pro svoji potřebu. Mostečan je stíhán na svobodě.


 

Děti nechodily do školy, rodiče čelí obvinění

Vzdělání dětí zřejmě podceňují rodiče dvou dětí z Mostu. Muž ve věku 36 a 37letá žena od školního roku 2013 do současné doby umožnili svým dvěma dětem vést zahálčivý život, kdy porušili svou povinnost vyplývající z rodičovské zodpovědnosti a nedohlíželi řádně na povinnou školní docházku svých chlapců. Nezletilí vykazovali stovky omluvených i neomluvených hodin v jedné základní škole, kam měli docházet. Policie na základě výsledků šetření oba rodiče obvinila z přečinu ohrožování výchovy dítěte.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. ledna 2015


 

vytisknout  e-mailem